Міністру оборони США Джеймсу Меттісу, який піде у відставку, подякували за внесок у підтримку НАТО.

В альянсі висловилися про готовність співпрацювати з наступником Меттіса. Про це заявила прес-секретар генсека НАТО Оана Лунгеску, повідомляє Reuters.

"Держсекретар Маттіс зробив ключовий внесок у підтримання сил НАТО і його готовність справлятися з серйозними викликами безпеки, з якими ми стикаємося, забезпечуючи при цьому більш справедливий розділ фінансування в нашому альянсі", - сказала Лунгеску.

Зазначається, що Меттіс піде у відставку наприкінці лютого. Таке рішення було прийняте через "розбіжності із Дональдом Трампом щодо його зовнішньополітичних рішень".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Його (Меттіса. - ред) широко поважають як солдата і дипломата. Генеральний секретар буде продовжувати тісно співпрацювати з секретарем Меттісом до кінця його терміну повноважень, і він розраховує на тісну співпрацю з його наступником", - додала Лунгеску.

Про майбутню відставку Меттіса стало відомо після того, як Білий дім оголосив про виведення військ з Сирії та з’явились повідомлення про аналогічні кроки щодо Афганістану. Обидва рішення посадові особи Пентагону та Держдепартаменту США зустріли з опозицією.

Нагадаємо, Дональд Трамп прокоментував імовірну відставку Міністра оборони США Джеймса Меттіса.

Трамп заявив, що міністр оборони США Джеймс Меттіс не говорив йому про плани покинути посаду. Окрім того Президент США додав, що у нього дуже гарні стосунки з Меттісом.

Раніше Знай.uа писав про те, що Президент США Дональд Трамп вже найближчим часом змінить міністра оборони країни.