Президент США Дональд Трамп анонсував звільнення глави Пентагону Джеймса Меттіса, яке має відбутися уже в лютому наступного року.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Про це пишуть американські ЗМІ.

Меттіс у свою чергу вирішив відповісти Трампу на відповідну інформацію листом, у якому пояснив причини своєї відставки.

Джеймс Меттіс
Джеймс Меттіс

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

В оприлюдненому листі Меттіс, вказує, що його відставка пов'язана з розбіжностями, які виникли у нього з президентом США.

"Ви маєте право працювати з таким міністром оборони, погляди якого будуть більше збігатися вашими", - звертається Меттіс до Трампу.

Джеймс Меттіс
Джеймс Меттіс

Меттіс підкреслив, що США необхідно бути "недвозначними" у відносинах з країнами, стратегічні інтереси яких викликають "збільшення напруги", в тому числі з Китаєм і Росією.

Трамп і Путін
Трамп і Путін

Варто додати, що раніше Дональд Трамп написав у себе в Twitter, що Меттіс покине свій пост в кінці лютого, а його наступник буде скоро названий. Вперше чутки про можливу відставку Меттіса з'явилися в жовтні.

ЗМІ повідомляли про розбіжності глави Пентагону і Трампа з питань НАТО, навчань з Південною Кореєю і ядерної угоди з Іраном. Крім того, в інтерв'ю CBS Трамп заявив, що Меттіс "трохи демократ" і припустив, що той може незабаром покинути свій пост.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Нагадаємо, Дональд Трамп прокоментував імовірну відставку Міністра оборони США Джеймса Меттіса.

Про це стало відомо із повідомлень ЗМІ із посиланням на американське видання CBS News.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Трамп заявив, що міністр оборони США Джеймс Меттіс не говорив йому про плани покинути посаду. Окрім того Президент США додав, що у нього дуже гарні стосунки з Меттісом.

Раніше Знай.uа писав про те, що Президент США Дональд Трамп вже найближчим часом змінить міністра оборони країни.

Про це повідомляють ЗМІ.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Американські ЗМІ відзначають, що замість нинішнього очільника Пентагону Джеймса Меттіса Трамп зібрався призначити більш лояльного чиновиника ніж нинішній очільник Пентагону.

Розбіжності між главою держави та очільником Пентагону розпочались вже досить давно починаючи з навчань з Південною Кореєю і питання заборони трансгендерам служити в армії США.

Також Знай.uа повідомляв, що Міністр оборони США Джеймс Меттіс йде у відставку.