Президент США Дональд Трамп вже найближчим часом змінить міністра оборони країни.

Про це повідомляють ЗМІ.

Американські ЗМІ відзначають, що замість нинішнього очільника Пентагону Джеймса Меттіса Трамп зібрався призначити більш лояльного чиновиника ніж нинішній очільник Пентагону.

За інформацією видання, главу Пентагону можуть змінити в листопаді, після проміжних виборів до Конгресу. Причиною кадрових перестановок, за версією видання, можуть стати розбіжності між Трампом і Меттіс.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Наразі вже відомо, що розбіжності між главою держави та очільником Пентагону розпочались вже досить давно починаючи з навчань з Південною Кореєю і питання заборони трансгендерам служити в армії США.

Крім того варто відзначити, що у скандальній книзі Боба Вудворда "Страх: Трамп у Білому Домі" автор навів одну з таких ситуацій, коли Трамп запропонував Меттісу вбити президента Сирії Башара Асада.

"Давайте вб'ємо його! Давайте вб'ємо ... цілу купу їх", - приведена цитата Трампа в розмові з главою Пентагону Джеймс Меттіс.

У свою чергу Меттіс в телефонній розмові погодився з президентом, але своєму помічникові сказав, що нічого такого вони робити не збираються.

Разом з тим варто відзначити, що прес-секретар Білого дому заявила, що рішення екс-глави виборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта визнати себе винним ніяк не пов'язано з Дональдом Трампом.

"Це не має ніякого відношення до президента або його переможної президентської кампанії в 2016 році. Це абсолютно не пов'язано", - повідомила Сандерс.

Раніше, в п'ятницю, 14 вересня Манафорт визнав себе винним у змові проти Америки і в тому, що перешкоджав здійсненню правосуддя. Він погодився на угоду зі слідством, яке веде Мюллер.

При цьому таке рішення Манафорта піти на угоду може вдарити по Трампу, який раніше хвалив свого екс-помічника за те, що той не пішов на угоду з прокурорами, як це зробив адвокат президента Майкл Коен.

Відомо, що проти Манафорта велося дві судові справи. Перша завершилася в серпні 2018 року обвинувальним вироком. Вона розглядалася в Олександрії штату Вірджинія. Друга справа повинна слухатися у Вашингтоні.

При цьому друга судова справа була відкрита у зв'язку зі змовою проти США, а також відмиванням понад 30 млн доларів, дачею неправдивих показань і недотриманням законів про розкритті інформації про лобіювання інтересів України і роботі в якості незареєстрованого іноземного агента Партії регіонів і колишнього президента Віктора Януковича.

Путін попросив Трампа більше тиснути на Україну

Нагадаємо, старий союзник України відмовився добити Путіна.

Як повідомляв "Знай.ua", США можуть зупинити Путіна і виграти для всього світу.

Також "Знай.ua" писав, що Трамп помститься Росії ще й за Скрипалів.