У Росії 9 гірників не можуть визволити з-під землі на шахті в Солікамську через пожежу. Про це повідомляє TJ.

Рятувальники борються з вогнем, вийти на зв'язок з людьми не виходить через дим і високу температуру.

Рятувальники вивели на поверхню вісім шахтарів, серед яких постраждалих немає. Однак ще дев'ять осіб на момент написання замітки залишаються у зоні задимлення — вона складає близько 100 квадратних метрів. Гірники знаходяться на позначці 363 метри. Рятувальники поки спустилися тільки на 338 метрів, але вимушено зупинилися через високу температуру. Зв'язок з ними відсутній.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Як дізнався ТАСС, у момент пожежі шахтарі займалися бетонуванням об'єкта. Вони значаться співробітниками організації УЕС-30. Підрядник працює на об'єкті Уралкалія з грудня 2017 року. Одним з його основних завдань є забезпечення відповідності виконуваних робіт вимогам промислової безпеки та охорони праці.

Раніше повідомлялося, що на шахті ČSM в Чехії, розташована поблизу міста Карвіна на північному сході країни, вибухнув метан.

За даними місцевих ЗМІ, в результаті вибуху загинули п'ять людей, десять осіб отримали поранення і вісім пропали без вісті. Є версія, що всі потерпілі є громадянами Польщі.

Пізніше представник дирекції підприємства Іво Челеховській додав: вибухом метану зруйновані "деякі ділянки, на яких проходили роботи".

В шахті були встановлені датчики, які повинні виявляти та попереджати про небезпечну концентрацію метану в повітрі. Зараз на місці вибуху тривають рятувальні роботи. Усі роботи на шахті зупинено, на місці задіяні гірничорятувальні загони, пожежні і медики.

Також повідомлялося, що в Санкт-Петербурзі спалахнула пожежа на складі піротехніки, небо осяяне величезним феєрверком.

НП сталася ввечері 21 грудня. Пожежа розгорілася на складі з піротехнікою. Про це повідомили російські ЗМІ з посиланням на джерела в екстрених службах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що харківські правоохоронці перевіряють інформацію про замінування будівлі.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у київському ліцеї почалася пожежа.