Історія сталася в США. Четверо підлітків вирішили спуститися в покинуту шахту в Західній Вірджинії. Крім гострих відчуттів хлопці планували знайти червону мідь і пізніше продати її. Однак, всередині щось пішло не так, і вибратися на поверхню зміг тільки один з них. Про це повідомляє Medialeaks.

Як передають закордонні ЗМІ, пригода сталася 8 грудня. Рятувальна операція тривала кілька днів, на щастя, в'язнів підземелля успішно витягли.

Шукачі пригод розповіли, як їм вдалося вижити в шахті.

Увечері суботи Кайла Вільямс, Еріка Трэдвэй, Коді Беверлі і Едді Вільямс приїхали на квадроциклах до шахті і спустилися вниз. В понеділок тільки Едді зміг вибратися звідти. Інші залишилися всередині.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Хлопець поспішив дістався до людей і розповісти, що троє його друзів застрягли в шахті, але вони ще живі. Почалася пошукова операція. Рятувальники привезли до передбачуваного місцезнаходженням хлопців вентилятори і розставили в декількох місцях, щоб усередині постійно циркулювало свіже повітря. За допомогою насосів загони намагалися відкачати воду з шахти, але її рівень все одно був занадто високим, це дуже гальмувало процес порятунку.

Тим часом сім'ї зниклих зневірилася побачити рідних, але все ж чекали дива в меморіальному центрі в Вайтсвіллі.

Через кілька днів рятувальникам посміхнулася удача — вони знайшли всіх зниклих, вимазаних брудом, ослабших, але живих. Коли про це дізнався батько однієї з дівчат, Кайли Вільямс, він не міг стримати сліз.

Я просто обійму її і скажу, як сильно люблю її. І я можу сказати точно, про що вона буде думати. Вона захоче побачити свою собаку, і це буде займати всі її думки, так що я збираюся привести пса.

Сім'ї зустріли хлопців тільки на короткий час, а після підлітків відразу забрали в лікарню. Але те, як близькі вітали тих, що вижили, зачіпає — ніхто не міг стримати сліз і радості.

Після вилучення з шахти всіх трьох доставили в лікарню, але випустили вже на наступний день, тому що глобальних травм ні в кого не було.

Подія — величезний урок для всіх них. Коді також поділився, завдяки чому їм вдалося вижити. Виявилося, що вони знайшли під землею джерело шахтних вод.

У нас не було їжі. Ми знайшли джерело в шахті і пили звідти, сподіваючись і молячись Богу, щоб вода не була інфікованою.

Хлопець сказав, що вони іноді починали панікувати, але потім брали себе в руки. Він додав, що величезну роль у виживанні зіграли віра в Бога, молитви і усвідомлення, що їх сім'ї не дадуть їм загинути.

Всі, хто брав участь в наших пошуках, величезне вам дякую від усього серця. Це найбільший урок за все моє життя.

Нагадаємо, світові ЗМІ написали про унікальний випадок чоловіка, якому протягом 17 років довелося виживати під землею.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дитина помирала перед телекамерами, ніхто так і не допоміг їй.

Також "Знай.uа" писав, Мод Жюльєн з Франції стала жертвою жорстоких експериментів свого батька, який намагався виростити з неї генія.