Історія племені жахливо трагічна і переповнена людськими жертвами. Все почалося з першого зіткнення між членами племені та іспанцями, яке відбулося ще в 16 столітті. Про це повідомляє портал Кайлас.

Однак, вже в 17 столітті вдалося встановити мир між яками та іспанцями аж до закінчення іспанського періоду на цих землях.

З переходом володінь яків під патронаж Мексики плем'я поступово почало витіснятися зі своїх насиджених місць, що призвело до збройних повстань. Так з 1877 року мексиканський уряд привів у дію програму відправки індіанських повстанців на роботу в шахти, які розташовувалися за багато сотень кілометрів від батьківщини.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Плем'я які мешкають в північній частині мексиканського штату Америки в пустелі Сонора. Багато сучасні представники племені з сім'ями проживають в штаті Арізона.

Варто відзначити, що досі мандрівники можуть зняти на фото і відео традиційні індійські танці та обряди. Але сучасні які вже вписалися в нове життя. Давно минули часи, коли члени племені харчувалися лише тим, що виростили самі. Чоловіки часто вирушають на заробітки в міста, жінки оберігають сімейне вогнище.

Але Які завжди шанували і проповідували шаманізм. Основою віри які є положення, що фізична смерть — це звільнення людської сутності від земного тіла і перехід в новий стан.

Все життя людини — це підготовка до зустрічі зі смертю.

Швидше за все, завдяки своїм релігійним переконанням, яки абсолютно байдужі до красивою одязі і дорогим речам.

Які багато уваги приділяють спеціальним вправам і медитації, які повинні підготувати людини до безсмертя і розширити можливості фізичного тіла. Для того, щоб при зустрічі зі смертю не померти, а переродитися, необхідні роки підготовки з допомогою шаманів.

Якщо людина вибирає спокійне життя, в кінці якої його чекає смерть — шамани з повагою ставляться до такого вибору і не вдаються до насильства, а просто продовжують свій шлях з тими, хто вибрав майбутнє безсмертя. Тільки шаман може переродитися, але стати шаманом дано не всім.

Нагадаємо, в Анголі досі живе безліч різновидів банту, і у кожного племені – свої особливості.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ці найдавніші племена нашої планети живуть поза цивілізацією, вони відмовилися від контакту із зовнішнім світом.

Також "Знай.uа" писав, як останні чистокровні арії оберігають традиції та культуру.