Дуже складно знайти на нашій планеті місце, яке не заполонила цивілізація. Однак, залишилися ще затишні куточки, здатні здивувати.

Дике плем'я індіанців, що проживає на берегах річки Маїсі, що протікає в джунглях Бразилії, зуміло вижити, зустрівшись з сучасною цивілізацією. Це плем'я зі своєю вірою і неповторним побутом вражає навіть вчених.

Чисельність індіанців цього племені становить всього близько трьохсот осіб. Займається в основному полюванням і збиральництвом, активно уникають будь-яких зустрічей з зовнішнім світом.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Так, головна особливість Піраха полягає в тому, що люди цього племені не сплять. Вони стверджують, що спати шкідливо. На їхню думку, сон не тільки робить людину слабкою, також засинаючи людина як би вмирає, а прокидається зовсім іншою особистістю.

До всього іншого, змій в джунглях величезна кількість, через що доводиться постійно стежити. Так що представники племені дрімають уривками завдовжки на 20-30 хвилин.

Через те, що Піраха практично не сплять, вони не знають значущості слів: "сьогодні", "завтра", "майбутнє" і "минуле". Виходячи з цього, нічого подібного про календарі, рахунок часу та інші умовності плем'я навіть і не відає.

Піраха зі своєю мовою і укладом життя не раз ставило в глухий кут лінгвістів і вчених. Мова племені до такої міри не має нічого схожого з іншими існуючими, що перевести навіть найпростіші діалоги представляється украй скрутним.

У ньому всього три голосних і сім приголосних. Крім цього, піраха не знають цифр і рахунку, обходяться всього двома елементарними поняттями: "багато" і "мало". Наприклад: дві, три або чотири рибини – це мало, а п'ять або шість – багато.

Також у плем'я відсутнє поняття спорідненості. Сприймають їх лише через народження дитини. З цього випливає всього три слова: "дитина", "батько" (не має значення тато чи мама) і ще одне слово, що позначає брата або сестру (не залежно від статевої ознаки). Всі інші – члени їх племені.

Найцікавішим заняттям племені є зміна імен. У середньому вони змінюють ім'я не рідше одного разу за 6-7 років. Для кожного віку існують свої імена, завдяки чому завжди можна судити про яку вікову категорію йде мова.

І всі ці особливості і традиції анітрохи їх не бентежать. Піраха проживають відчуваючи себе щасливим народом.

Нагадаємо, в Анголі досі живе безліч різновидів банту, і у кожного племені – свої особливості.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ці найдавніші племена нашої планети живуть поза цивілізацією, вони відмовилися від контакту із зовнішнім світом.

Також "Знай.uа" писав, як останні чистокровні арії оберігають традиції та культуру.