В Сербії треті вихідні поспіль тисячі громадян протестують проти політики президента країни Олександра Вучича.

Про це повідомляє "Укринформ".

Маніфестанти носять з собою плакати, на яких написано: «Один з п'яти мільйонів». Вони з'явилися у відповідь на заяву Олександра Вучича про те, що він не виконає вимоги протестувальників, навіть якщо на вулицях Белграда з'явиться відразу п'ять мільйонів сербів.

Перша акція протесту проти Вучича пройшла наприкінці листопада після того, як один з представників сербської опозиції був побитий на півдні Сербії.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Протестувальники також звинувачують президента у провалі соціальної політики, репресіях проти політичних опонентів і прагненні контролювати ЗМІ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Антоніу Гутерріш закликав Сербію і Косово до конструктивного діалогу, і цьому всіляко сприятиме Європейський союз."Резолюція 1244 від 1999 року СБ забезпечує єдину правову основу для міжнародної присутності з безпеки - сил для Косово (КФОР), на які покладена відповідальність за забезпечення безпечної обстановки в Косово", - додав Генсек ООН.

Як повідомляв портал "Знай.uа", матч Україна – Сербія стане для нашої національної команди першим домашнім у відборі до Євро-2020, а він відбудеться 7 червня 2019 року. Матч кваліфікації до Євро-2020 Україна – Сербія відбудеться на "Арені Львів". Федерація футболу України вже прийняла рішення з цього приводу.

"Знай.uа" писав, що у Сербії пройшли багатотисячні протести через побиття опозиціонера. Вони почалися після нападу на лідера невеликої Лівої партії Борко Стефановича. Кілька тисяч мітингувальників вимагали зміни політики з боку президента країни Олександра Вучича. Його називають "самодержавцем" і звинувачують в авторитарному правлінні. Напад на Стефановича відбулося 23 листопада в місті Крушевац Сербії. Група молодих людей у чорному одязі побила опозиціонера. Президент Сербії після інциденту заявив, що всі нападники були заарештовані практично по гарячих слідах. Опозиція заявила, що до нападу причетна правляча партія.