Саудівська Аравія готова взяти на себе відновлення зруйнованої багаторічною війною Сирії, про що повідомив президент США Дональд Трамп на своїй сторінці в Twitter.

Як він написав: "Хіба не приємно, коли надзвичайно багаті країни допомагають відновленню своїх сусідів, замість Великої країни, США, яка розташована за 5 тис. миль".

Заяву опубліковано на тлі нещодавнього рішення Трампа про виведення американського військового контингенту з Сирії, відповідний наказ про що раніше був підписаний міністром оборони США Джимом Маттисом.

Як повідомляють американські ЗМІ, Трамп в нещодавній розмові зі своїми радниками заявив, що не розуміє, яку вигоду для США має дорога сирійська компанія. Після того, як у Маттіса не вдалося переконати президента США змінити свою думку, він подав у відставку.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Усі дії Трампа повністю збігаються з попередніми його намірами знизити американські військові зобов'язання за кордоном. Як він вважає, Сполучені Штати значно субсидують армії кількох дуже багатих світових країн, які використовують США і американських платників податків.

До цього Трамп гучно заявив про те, що США здобули перемогу над Ісламською державою в Сирії і це було єдиною метою перебування там американських військ. Як вважають експерти, виведення армії з території Сирії означають різку зміну політики США.

Питання безпеки дуже цікавить американського президента, тому він анонсував важливу зустріч в Білому домі, на якій планується обговорити питання безпеки на кордоні. Деяким державним установам довелося зупинити свою роботу, оскільки республіканцям і демократам не вдалося досягти домовленості щодо бюджетного законопроекту з-за фінансування проекту стіни на кордоні з Мексикою.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Трамп запропонував дуже талановиту кандидатуру на пост міністра оборони США.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Сполучені Штати називають дії Росії такими, що порушують міжнародне право.

ТакожЗнай.uа" писав, що державні служби перекреслили Трампу всі плани на свята і йому доведеться провести їх на роботі.