Кількість загиблих у результаті смертоносного цунамі в Індонезії досягла 429 людей, і це не межа, адже рятувальники продовжують розбирати завали.

Про це повідомляє AP.

У повідомленні зазначається, що кількість постраждалих перевищила 1,4 тис. осіб. Окрім того, щонайменше 128 людей зникли безвісти.

Над розбором завалів і пошуком жертв працюють тисячі військовослужбовців, поліцейських і волонтерів. Масштаби трагедії по-справжньому шокують.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Варто нагадати, що у вівторок, 25 грудня, різдвяні святкування, традиційно наповнені сміхом і музикою, були замінені молитвами на честь жертв цунамі, країну накрила хвиля скорботи.

"Це незвичайна ситуація, тому що у нас дуже важка катастрофа, в якій загинули сотні наших сестер і братів у Бантене. Тому наше свято сповнене горя та жалоби", – зазначив пастир Маркус Таекз.

Нагадаємо, після цунамі на індонезійських островах Суматра і Ява рятувальники знайшли вже 62 загиблих.

Про це повідомляє сайт Detik з посиланням на слова офіційного представника індонезійського Агентства із запобігання стихійних лих Сутопо Нугрохо.

Також більше шести десятків загиблих, ще 20 осіб залишаються зниклими безвісти.

"За останніми даними, 62 людини загинули, не менше 20 пропали без вісті, ще 584 постраждали", - заявив Нугрохо.

Раніше Знай.uа писав про те, що менш ніж через добу після потужного цунамі, яке обрушилося на Індонезію, країну сколихнув землетрус з магнітудою 5 балів.

Передає Mirror.

"Землетрус стався в індонезійському місті Тику, на острові Західна Суматра, менш ніж через 24 години після цунамі, що обрушився 22 грудня", — йдеться у повідомленні.

Також Знай.uа повідомляв, що в Індонезії викликана цунамі хвиля заввишки до двох метрів обрушилася на острів Сулавесі після сильного землетрусу.