В Російській Федерації в місті Лабитнангі ентузіасти побудували дитяче містечко із льоду, який містить в собі фекалії.

За інформацією місцевого активіста Станіслава П'яних стало відомо, що у водойму, звідки брали лід, зливають відходи з місцевих лікарень, медлабораторії та навіть моргу. Про це пише портал "Політека".

"Підрядники адміністрації щорічно звідти беруть лід для дитячого містечка, тому що до чистого льоду річки Ханмей далеко їздити. Але в цьому році якість цього льоду особливо помітно — він жовтий, колір нечистот", — обурюється громадський діяч.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Підтвердження неприродного кольору льоду призвела і місцева жителька Оксана, яка виклала в Twitter фото крижаних заготовок для містечка.

Варто нагадати, що в Німеччині планують ввести податок на пластикові продукти одноразового використання. Таке нововведення буде в місті Тюбінзі, що на південно-заході країни, повідомляє Deutsche Welle.

Влада міста введе податок, зокрема, на чашки для кави, коробки для піци та інші контейнери для доставки їжі. У п’ятницю, 21 грудня, мер міста Борис Палмер від партії "Зелених" повідомив, що міська рада вже працює над змінами в законодавстві.

"Зробивши виробництво сміття більш дорожчим, ми ліквідуємо фінансові стримуючі фактори. Одноразова упаковка не повинна бути дешевше, ніж багаторазові", - сказав мер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, екологи стверджують, що в Україні немає підприємств з необхідними технологіями для переробки небезпечних відходів. У Львові закрився останній в країні завод, який міг займатися утилізацією батарейок. Відповідне розслідування провела "КП" в Україні".

Львівський завод "Аргентум" займався частковою переробкою акумуляторів та інших видів елементів живлення, добуваючи з них кольорові і дорогоцінні метали. На підприємстві не називають причин закриття, але екологи стверджують, що це сталося через відсутність потрібної кількості поставок на завод.

Нагадаємо, відомий центр порятунку спалили в Києві: за голови злочинців призначена нагорода.

Як повідомляв Знай.uа дика історія в лікарні потрясла всю країну, кадри не для слабкодухих.

Знай.uа писав, перехожий натрапив на страшну знахідку, але те, що відбулося далі, приголомшило навіть копів.