Безперервна служба, яка триває у храмі Гааги 58 днів, породила справжнє паломництво людей у Нідерланди.

Церковна служба у храмі Гааги триває уже понад 1400 годин поспіль – з 26 жовтня. Таким способом служителі рятують вірменську сім'ю від депортації. Про це повідомляє CNN.

Вірменська сім’я Тамразян живе у Нідерландах майже дев’ять років. Однак, влада Нідерландів відхилила їхній запит про надання політичного притулку. Після цього мігрантам загрожувала депортація. Щоб уникнути цього, п’ятеро членів сім’ї 25 жовтня 2018 року сховалися в церкві.

Священнослужителі, щоб допомогти мігрантам, розпочали безперервну службу, яка триває уже понад 1400 годин поспіль. Справа в тому, що відповідно до законодавства Нідерландів, поліцейські не можуть заходити у храм під час богослужіння.

Більше того, міністр міграції Нідерландів Марк Харберс наразі відмовився використовувати свої повноваження, щоб втрутитися і дозволити сім’ї залишитися.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

У відповідь на бездіяльність міністра, минулого тижня церква заявила, що розчарована його вчинком і пообіцяла продовжити службу.

Відомо, що за цей час у службі взяли участь сотні пасторів і волонтерів. Аксель Віке з церкви в Бетілі та громадського центру в Гаазі розповів, що служба стала чимось на кшталт "паломництва" для людей у​ Нідерландах.

"Незадовго до Різдва, коли ми возвеличуємо милосердя і людяність, ми відчуваємо себе ще сильнішими, аби нести відповідальність за сім’ю Тамразян,"- сказав голова протестантської церкви в Гаазі, отець Тео Хеттема.

Крім того, за його словами, церква надала міністрові "великий файл з новою інформацією", щоб переконати його у справі цієї сім’ї.

А найстарша дочка сім’ї Тамразян 21-річна Хайарпі написала у Twitter, що її підбадьорює повна відвідуваність церкви.

Нагадаємо, суд врятував мігрантів від божевілля Трампа: суддя окружного суду в Сан-Франциско США прийняв тимчасову судову заборону, яка спрямована проти політики президента Америки. Питання стосується надання притулку нелегальним мігрантам.

Як повідомляв портал Знай.ua, мексиканські мігранти штурмують кордон США.

Також Знай.ua писав, італійці затримали українську яхту, вщент забиту мігрантами