Дочку правителя Дубая Латіфу аль-Мактум знайшли після другої втечі закордон. Нині дівчина проходить психіатричне лікування.

Про це заявила колишній верховний комісар ООН з прав людини і колишній президент Ірландії Мері Робінсон.

Робінсон особисто зустрілася з принцесою. Про це стало відомо з повідомлення Міністерства закордонних справ Об'єднаних Арабських Еміратів. Воно опублікувало спільні фото Латіфи аль-Мактум та Мері Робінсон. Вони були датовані 15 грудня і стали першими знімкам, на яких дівчина з'явилася після другої втечі.

Принцеса має проблеми зі здоров'ям, тому її сім'я не хоче, щоб вона була на публіці, розповіла Робінсон. Вона також додала, що принцеса шкодує про відео, яке вона зробила перед втечею.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Латіфа аль-Мактум спробувала втекти з Дубая в лютому 2018 року. З тих пір про неї нічого не було відомо. Перед втечею принцеса записала відео, в якому сказала, що вже намагалася втекти в 2002 році, після чого три роки провела в ув'язненні. Крім того, Латіфа аль-Мактум розповіла про сестру, яка теж намагалася втекти і яку після цього відправили на примусове психіатричне лікування.

"Якщо ви це дивитеся, то я або мертва, або перебуваю в дуже складній ситуації", — заявила Латіфа на відео, яке з'явилося в мережі через тиждень після її зникнення.

Також раніше повідомлялося, що принцеса планувала свою втечу в деталях протягом довгого часу, а саме 7 років. Втечу їй допоміг організувати колишній французький офіцер Ерве Жобер.

Латіфа неодноразово скаржилася друзям, що з нею жорстоко поводилися і постійно гнобили. У відео, яке принцеса записала перед першою втечею, вона звинуватила свого батька — правителя Дубая і прем'єр-міністра Об'єднаних Арабських Еміратів Мухаммеда аль-Мактума — в організації та покриванні безлічі вбивств. Вона розповіла, що для її батька важлива лише репутація, а сама вона живе як у рабстві.

Першу втечу принцеса здійснила у 2002 році. Її затримали на кордоні і доставили, за її словами, у в'язницю. Вона розповіла, що її тримали в темряві, били і не давали одягу.

Нагадаємо, королева Єлизавета неабияк стурбована ставленням принца Гаррі до Меган Маркл, королівська особа вважає, що онук занадто потурає примхам вагітної дружини.

Раніше Знай.ua повідомляв, королівська сім'я у повному складі відвідала передріздвяну службу в церкві Святої Марії Магдалини, що в Сандрінгемі.

Також Знай.ua писав, мати Меган Маркл Дорія Регленд піднесла своїй доньці різдвяний подарунок, яким одночасно образила королеву.