Журналісти викрили посередника між керівником передвиборної кампанії президента США Дональда Трампа Полом Манафортом і російським олігархом Олегом Дерипаскою. Ним виявився колишній офіцер ГРУ Віктор Бояркін.

Саме Бояркін співпрацював із Манафортом під час президенської кампанії Дональда Трампа, повідомляє відомий американський Time у своєму розслідуванні.

Цю інформацію підтверджує сам Бояркін у своєму інтерв'ю. Екс-розвідник повідомив, що Манафорт був винен їм з Дерипаскою велику суму грошей.

"Він заборгував нам багато грошей і пропонував способи повернути борг", - розповів Бояркін.

Пол Манафорт

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Відомо, що Пол Манафорт мав багатомільйонні борги через покупки розкішної нерухомості, одягу, автомобілів та антикваріату. Як наголошується в судових матеріалах у справі Манафорта, політтехнолог також виявився у великому боргу перед Дерипаскою через невдалі угодм, в тому числі в Україні.

Ця інформація показує, який потужний вплив росіяни мали на голову передвиборчої кампанії чинного президента США Дональда Трампа. Як стверджує Time, в квітні 2016 року Манафорт став безкоштовно підтримувати президентську кампанію Трампа як радник, і всю інформацію, яку він отримував, політтехнолог передавав "своєму давньому покровителю" в Москві.

Повідомляється також, що Манафорт і Бояркин познайомилися ще в 2006 році, коли вони обидва, нібито на прохання Дерипаски, брали участь у фінансуванні якоїсь партії в Чорногорії, куди російський олігарх вклав велику суму грошей і отримав контроль над найбільшим алюмінієвим заводом.

Нагадаємо, що проти екс-глави передвиборної кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта спеціальний прокурор Роберт Мюллер може висунути нові звинувачення. Принаймні, за інформацією американських ЗМІ, така можливість зараз на розгляді.