Згідно з інформацією поліції Мюнстера, на заході Німеччини в місті Боттроп водій легкового автомобіля здійснив кілька наїздів на пішоходів, про що повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Deutsche Welle.

Правоохоронці заявили, що допускають версію про цілеспрямованої атаки, яка може бути пов'язана з ксенофобськими настроями водія. Також прокуратура є "попередні дані про психічне захворювання" водія.

У поліції уточнили, що автомобіль Мерседес під керуванням 50-річного водія кинувся на пішохода біля центру Ботропа, але в останню секунду людина зміг відскочити в сторону і тим самим врятуватися. Після цього водій знову спробував здійснити наїзд поблизу площі Берлінер платц. Далі він протаранив автомобілем групу, що складається як мінімум з чотирьох пішоходів, серед яких були громадяни Сирії та Афганістану. Правоохоронці також повідомили, що кілька людей були госпіталізовані з важкими травмами.

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Після інциденту чоловік зробив спробу втекти з місця події, однак при цьому він не залишав своїх злочинних намірів і направляв свій автомобіль у бік людей, що стояли на автобусній зупинці. Поліція затримала чоловіка до пред'явлення звинувачень.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що незважаючи на посилене несення служби правоохоронними органами в новорічну ніч, а також велика кількість поліцейських на вулицях, на території України сталося кілька вбивств, про що на своїй сторінці в Facebook написав заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброськін. Тільки за добу 31 грудня 2018 року було скоєно вісім вбивств, а також семеро людей загинули в ДТП в різних частинах нашої країни.

Як повідомляв портал "Знай.uа": на початку 2019 року на дорогах України запрацює нова система автоматичної фото - і відеофіксації. Спеціальні оператори, які будуть займатися перевіркою дані з реєстраторів, будуть визначати власника транспортного засобу.

Також "Знай.uа" писав, що співробітник поліції збив дівчину, яка стояла на зупинці, після чого зник з місця події, залишивши нещасну вмирати.