71-річний француз на ім'я Жан-Жак Савен відправився в подорож Атлантичним океаном всередині спеціальної капсули, форма якої нагадує бочку. Чоловік, якому в січні виповниться 72 роки, почав своє плавання від маленького острова Ель Йерро, що входить до складу Канарських островів. Мандрівник розраховує досягти Карибських островів через три місяці - до березня 2019 року.

В бочці є сховище для продуктів, ліжко і невелика кухня з плитою. Капсула повинна витримати вплив хвиль і навіть можливі напади косаток.

Бочку він зібрав повністю своїми руками з фанери, а її діаметр становить трохи більше двох метрів. Всередині можна побачити стіл, раковину і ліжко.

Колишній десантник відплив з острова Ієрро в Канарському архіпелазі. Він сподівається за три місяці дістатися до Антильських островів - при цьому бочкою він не управляє і покладається виключно на морські течії. Мандрівник вважає, що середня швидкість буде складати 2−3 кілометри в годину в гарну погоду.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Я чудово проводжу час на судні, яке благополучно рухається зі швидкістю 2-3 кілометри на годину. До неділі обіцяють хороший вітер", — сказав француз.

Demain en direct sur RMC dans l'émission M comme Maïtena : Interview de Jean-Jacques Savin à partir de 15h40 !!!

Geplaatst door TESA : Traversée de l'Atlantique en Tonneau op Woensdag 31 oktober 2018

Чоловік збирається розкидати маячки уздовж свого шляху, щоб допомогти океанографам, які займаються вивченням течій.

Ось як зсередини виглядає капсула Савенга

Савен також розповів, що взяв з собою пляшку вина Sauternes і фуа-гра, щоб відзначити Новий рік, а також бордоське вино, щоб відсвяткувати 72-річчя 14 січня.

Geplaatst door TESA : Traversée de l'Atlantique en Tonneau op Woensdag 26 december 2018

Він сподівається, що морська течія природним чином винесе його на Карибські острови або острова Барбадос. Але кращою точкою для закінчення своєї подорожі Савен вважає французькі острова Мартініка або Гваделупа.

"В цьому випадку буде простіше з документами і простіше перевезти бочку", - зазначає він.

Geplaatst door TESA : Traversée de l'Atlantique en Tonneau op Woensdag 26 december 2018

Нагадаємо, 33-річний британець Эджлі Росс став першим плавцем в історії, пропливла навколо Великобританії. Він подолав 2879 кілометрів в крижаній воді – подвиг Эджлі Роса залишиться в історії.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Льюїс Гордон П'ю без перебільшення природний феномен. Його організм зовсім інакше реагує на холод, дозволяючи тривалий час перебувати у воді з нульовою температурою. Цю здатність Люїс розвинув за допомогою тренувань і, як і личить справжньому супергероєві, направив її на звершення добрих справ.

Також "Знай.uа" писав, як американка Лінн Кокс дісталася вплав з США до Росії.