Основна частина південних територій Таїланду опинилася на шляху тропічного урагану неймовірної сили, якого тут не спостерігали протягом півстоліття. Під ударом стихії - туристичні зони провінцій Крабі і Пхангнга, а також острови Пхукет і Самуї.

Такого кошмару в цій частині королівства не спостерігалося з 1962-го, коли вихор забрав понад 900 життів. Наступні урагани не приносили настільки жахливих наслідків. З тих пір найпотужніший тропічний шторм був у 1989 році, коли з життям розпрощалися понад 400 людей.

Очікуваний тайфун сформувався в атмосфері над Південно-Китайським морем і через деякий час перетворився у стан тропічного урагану. На даний момент він прямує до берегів Сіамської затоки, як зазначається в спеціальній заяві Інституту гідрологічної та сільськогосподарської інформації Міністерства науки і технологій країни.

Метеорологи припускають, що в період часу з 2 по 5 січня ураган пронесеться через південне королівство від Сіамської затоки до Андаманського моря. Вже зараз пориви вітру в одній з провінцій досягають 65 км/год.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Варто також зазначити, що на даний момент в Таїланді пік туристичного сезону. Час дощів там, як правило, припадає на літо.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що у США в результаті сильних хуртовин і штормів вже загинули кілька людей. За інформацією ЗМІ, тільки за добу число жертв досягло шести. Синоптиками зафіксовано величезну кількість снігу в штатах Небраска, Міннесота, Південна Дакота.

Як повідомляв портал "Знай.uа": рятувальники застерігають бажаючих відпочити в Карпатах про високу ймовірність сходження зсувів. Загроза зсувів на дорогах існує в гірських районах східної та центральної частини Закарпаття, а також у високогір'ї Івано-Франківської області.

Також "Знай.uа" писав, що синоптики вразили світ повідомленням про очікувані в 2019 році природні аномалії. Як йдеться у повідомленні, літо нинішнього року, найвірогідніше, стане найважчим в історії людства, оскільки почався наступний етап глобального потепління.