На честь міжпланетної станції NASA, яка наблизилась до найбільш віддаленої точки Сонячної системи, написали пісню.

Композиція New Horizons створена гітаристом британського рок-гурту Queen Браяном Мейєм. У світ пісню випустили 31 грудня, того дня, коли зонд New Horizons наблизився до найвіддаленішої точки Сонячної системи.

Це найввідаленіша точка, яку коли-небудь досліджував космічний корабель, — астероїда Ultima Thule. Цей об’єкт розташований на відстані близько 6,4 млрд кілометрів від Землі.

За словами Мейя, його пісня присвячена людській завзятості та цікавості.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Ця місія пов'язана з людською цікавістю. З потребою людей досліджувати і дивитися, що змушує Всесвіт рухатися. Моя пісня — гімн людській завзятості", — сказав музикант.

Нагадаємо, що європейський орбітальний зонд «Марс-Експрес» передав фото величезних покладів льоду і снігу на марсіанському кратері Королева.

Вчені зробили аналіз отриманих фото і впевнилися, що перед ними – ніщо інше, як доказ присутності води на Марсі. Вчені і раніше знали про те, що на Марсі є крижані покриви, але тоді ці висновки були зроблені на користь того, що вони присутні лише під поверхнею або на полюсах.

Зонд запустили ще у 2003 році, щоб дізнатися більше інформації про воду на Марсі. «Марс-Експрес» займається вивченням причин випарів величезних кількостей води, яка коли-то покривала частина Марса. Це були цілі ріки, озера і моря. До того ж, зонд займається відстеженням супутника Марса – Фобоса.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Марс атакує десятки НЛО, в руки уфологів потрапило секретне відео.

Також Знай.uа" писав про те, що подорож в Космос зможе тривати роками.