Національне управління США по аеронавтиці і дослідженню космічного простору (NASA) поінформувало Роскосмос про те, що візит його керівника Дмитра Рогозіна в США необхідно відкласти, при цьому нова дата візиту не визначена. Про це йдеться в поширеній у п'ятницю заяві американського відомства і в коментарі представника управління виданню Houston Chronicle.

"NASA повідомило російське космічне агентство „Роскосмос", що передбачуваний візит генерального директора Роскосмосу Дмитра Рогозіна, який в даний час заплановано на лютий 2019 року, необхідно відкласти. Нова дата візиту не визначена", — наголошується в документі.

Проте в Роскосмосі заявили, що поки не отримала офіційного повідомлення від NASA про перенесення візиту Рогозіна в США.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Не отримували", - повідомив офіційний представник Роскосмосу Володимир Устименко.

З критикою візиту Рогозіна виступили сенатори-демократи Марк Уорнер і Джинн Шехіна, член комітету з асигнувань, який фінансує NASA.

"Послання Америки Кремлю має бути однозначним - у дій є наслідки", - заявила Шехіна.

Раніше ми писали, що гітарист Queen Брайан Мей написав пісню New Horizons, яку присвятив закінчення місії однойменного зонда NASA.

Музикант опублікував пісню в той момент, коли зонд пролітав на мінімальній відстані повз астероїд "Кінець світу" (Ultima Thule). Як Мей заявив, його пісня присвячена завзятості і цікавості людства.

Також ми писали, що у NASA вигадали, як продовжити подорож у космос. В аерокосмічному агентстві планують запустити роботизовану паливну місію. З її допомогою можна буде зберігати і перевозити кріогенне паливо.

Це допоможе збільшити термін служби космічних апаратів та забезпечити тривалість людської місії в космосі.

Наголошується, що кріогенна рідина може стати потужним паливом і працювати як прискорювач, що дозволить ракетам долати гравітаційне тяжіння планетних тіл. Також рідина може працювати в якості охолоджувача, що може продовжити термін служби космічного апарату.

Нагадаємо, що 14 грудня Virgin Galactic відправила свій комерційний апарат SpaceShipTwo у космос, вперше для себе.

Як повідомляв портал "Знай.uа" фахівці NASA продовжують радувати незвичайними матеріалами, які пересилає знаходиться на Марсі апарат Mars InSight.

"Знай.uа" писав, на Ютуб-каналі "The Hidden Underbelly 2.0 з'явився ролик з однією цікавою знахідкою.