Слідчі Великобританії розслідували справу отруєння російського екс-розвідника Сергія Скрипаля в Солсбері та вийшли на "сліди Путіна".

Британці переконані, що з'ясували "все, що варто знати" про замах в Солсбері, включаючи сліди, що ведуть прямо до російського президента. Про це пише The Telegraph.

Видання, посилаючись на своє джерело в уряді, повідомляє, що у Великій Британії було викрито мережу агентів російської розвідки, що стоїть за нападом в Солсбері.

"Загроза, що її становило ГРУ, яке вчинило спробу вбивства Скрипаля в березні минулого року, була різко скорочена в результаті контртерористичного розслідування, в ході якого були виявлені агенти, які вчинили напад", - пише видання.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Зазначається, що подробиці змови добре відомі. У тому числі ланцюжок керівників, що веде аж до Путіна, який дав зелене світло на використання хімічної зброї на британській землі.

"Ми впевнені, що знаємо все, що нам потрібно знати про Солсбері", - сказало джерело, додавши: "ГРУ будуть потрібні десятиліття, щоб повернути собі точку опори в Великобританії".

Також відзначається, що операції ГРУ частково були розкриті через їхні грубі помилки, зокрема, надання агентам паспортів з послідовними номерами.

"Британія і її союзники змогли зібрати і обмінятися інформацією про особи більшості офіцерів ГРУ, які коли-небудь виїжджали за кордон РФ для секретних операцій," - повідомляється.

Також російську шпигунську мережу розхитало те, що Велика Британія вислала 23 російських дипломата, а США - ще 60 у відповідь на отруєння Сергія і Юлії Скрипалів.

"Британські чиновники тепер впевнені, що майже всі 23 дипломата були агентами ГРУ і СВР (служби зовнішньої розвідки) і що цей процес повністю позбавив Росію можливості шпигувати за діями Великої Британії", - повідомляється.

Нагадаємо, Сполучені Штати розширили санкційний список, додавши туди Анатолія Чепигу і Олександра Мишкіна. Раніше влада Великобританії звинуватили їх у замаху на колишнього розвідника ГРУ Сергія Скрипаля і його дочку в британському місті Солсбері. У британських джерелах росіяни фігурували під іменами Руслан Боширов і Олександр Петров.

Як повідомляв Знай.ua, помер головний шпигун Путіна. Скандальний генерал повторив долю свого попередника.

Знай.ua писав, що ФСБ намагалася впровадити "крота" в уряд, у справі замішані Петров і Боширов.