У Польщі після загибелі 5 дівчат-підлітків у квест-кімнаті почалися масові перевірки розважальних закладів.

За інформацією, терміново перевірили 178 квест-кімнат по всій країні. Серед них 129 не відповідають правилам безпеки. Про повідомляє "Польське радіо".

Негайно закрили 13 таких кімнат. Про це розповів головний комендант Державної пожежної служби, генерал Лешек Суській.

"Хочу відзначити, що було виявлено 480 порушень правил евакуації з цих "ескейп-румів" - маю на увазі довжину і ширину евакуаційних коридорів, їх прохідність. У квест-кімнаті в Кошаліні, в якій трапилася ця трагедія, взагалі не було ніякої можливості відкрити двері кімнати, в якій сталася пожежа", - сказав Суській.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Також зазначається, що власника квест-кімнати, 27-річного Мілоша С., затримали. Його підозрюють в створенні небезпеки виникнення пожежі, що призвела до загибелі п'ятьох людей. Якщо вину вдасться довести, чоловікові загрожує до 8 років за гратами.

"Мілош С. готував все обладнання в квест-кімнаті, в якій сталася пожежа", - такі дані озвучили в поліції.

У п’ятницю на півночі Польщі, в місті Кошалін, п’ять дівчат-підлітків загинули внаслідок пожежі під час проходження квесту в ігровій кімнаті. Дівчата були ученицями однієї з гімназій Кошаліна.

Нагадаємо, раніше ми писали, що квест-кімната стала могилою для компанії підлітків: жахливий пожежа перелякав всю країну.

У польському місті Кошалін п'ять дівчат загинули під час пожежі в кімнаті для квесту. Серед них було троє неповнолітніх.

Після встановлення осіб медики розповіли, що трьом жертвам трагедії було всього 15 років.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Рівненській області вогонь забрав життя двох людей. Так, під Рівне, в дерев'яному житловому будинку спалахнула пожежа. Як повідомляють у прес-службі ГУ ДСНС Рівненської області, під час гасіння вогню в приватному будинку рятувальники виявили тіла двох чоловіків.

"Знай.uа" писав, що в центрі Одеси горів суші-бар, пожежники встигли оперативно погасити полум'я. Близько 21:00 на вулиці Преображенська, 26 виникло загоряння приміщення суші-бару на першому поверсі.