У понеділок, 7 січня, чинний президент групи організацій Світового банку Джим Єн Кім заявив про намір піти у відставку. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Світового банку.

Також стало відомо, що з 1 лютого президентом групи організацій Світового банку стане нинішній виконавчий директор СБ Крісталіна Георгієва.

"Для мене було великою честю служити президентом цього чудового закладу, повного людей, відданих справі викорінення крайньої бідності в нашому житті. Робота групи Світового банку зараз важливіша, ніж коли-небудь, оскільки сподівання бідних у всьому світі ростуть, а такі проблеми, як зміна клімату, пандемії, голод і біженці, продовжують зростати як за своїми масштабами, так і за складністю", – заявив Кім.

При цьому в прес-службі зазначають, що він планує приєднатися до фірми, що займається інвестиціями в інфраструктуру країн, що розвиваються. Кім також додав, що увійде до складу ради організації Partners In Health, співзасновником якої він був понад 30 років тому.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Світовий банк

"Я також продовжу свою взаємодію з Брауновським університетом у якості довіреної особи корпорації і з нетерпінням чекаю на можливість стати старшим науковим співробітником в Уотсонському інституті міжнародних і громадських зв'язків імені Брауна", – зазначив він.

Уточнимо, що Кім став президентом Світового банку ще в 2012 році. Потім його переобрали на другий п'ятирічний термін, який повинен був завершитися в 2022 році.

Світовий банк є одним із найбільших позичальників у світі, другим після Міжнародного валютного фонду. У 2014–2015 роках банк надав Україні кредитів на загальну суму понад $3 млрд. У травні 2017 року Світовий банк схвалив рішення надати Україні кредит на суму $150 млн для підтримки підприємств малого та середнього бізнесу, орієнтованих на експорт.

Нагадаємо, що Міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів розповів про нові економічні показники України в 2018 році.

Як повідомляв портал Знай.uа, минулого місяця загальний державний борг України виріс на 0,6%, або на $ 0,44 млрд і вже досяг $ 74,76 млрд.

Також портал Знай.uа писав, що Україна повинна отримати перший транш у розмірі 1,4 млрд доларів США за новою програмою допомоги stand-by.