Засновник та власник месенджера Telegram Павло Дуров заговорив про ліквідацію компанії.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, Дуров розповів, що ліквідує компанію Telegram Messenger ЛЛП, яка зареєстрована у Великобританії. Саме її росіянин вказував, як юридичну особу для месенджера.

Відомо, що заяву про ліквідацію компанії Дуров підписав ще 10 грудня 2018 року.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що Роскомнагляд планує витратити в 2019 році на розробку нової технології для блокування месенджера Telegram близько 20 млрд рублів. Судячи з усього, регулятору не вистачає ідей або можливостей, адже месенджер Дурова досі існує на території Росії.

Регулятор планує розробити рішення на основі технології DPI (deep packet inspection, “глибокий аналіз пакетів”). З його допомогою оператори зможуть аналізувати трафік і виділяти той, який спрямований на конкретні сервіси. Надалі технологія дозволить блокувати його. Однак, чи буде цей спосіб ефективним - покаже час. Всі попередні спроби заблокувати доступ громадян Росії до месенджеру виявилися невдалими, адже в месенджері вбудований VPN-сервіс.

В 2019 році в одному з російських регіонів пройде тестування обмеження трафіку за допомогою DPI. У разі, якщо технологія виявиться успішною, Ростелеком має намір закупити обладнання для роботи технології всім операторам за рахунок держави — його встановлять у всіх вузлових точках Рунета.

Крім того варто відзначити, що фахівці з інтернет-безпеки відібрали всього вісім додатків, здатних забезпечити високий рівень приватності. Самим безпечним для користувачів месенджером став Signal, про який мало що відомо звичайному користувачеві мережі. Повірте, як би Facebook не обіцяв надійний захист даних кожного користувача, цього не буде, якщо система захисту не надійна. Саме тому дані сотень мільйонів користувачів потрапила в руки сторонніх компаній і третіх осіб, які використовували цю інформацію для реклами.

Найнебезпечнішим месенджером фахівці назвали Facebook Messenger. І це цілком очікувано, адже дані такого величезного кількості користувачів не так легко втримати в безпеці.

Нагадаємо, мобільні оператори України анонсували старт нової послуги.

Як повідомляв "Знай.ua", дітище Павла Дурова оновилося і порадувало користувачів новими функціями.

Також "Знай.ua" писав, що Telegram вирішив помститися Росії за блокування.

Павло Дуров Все Про Telegram. Виступ засновника.