В Матриці стверджувалося, що розум не може жити окремо від тіла, тому, якщо є ризик померти у віртуальній реальності, то напевно загинеш у реальному світі. Але є і зворотний випадок, коли віртуальна реальність може стати занадто реальною для непідготовленого розуму.

Відео наочно демонструє курйозну ситуацію, коли жінці дали можливість з головою поринути у віртуальний світ за допомогою VR гарнітури, де вона спробувала зіграти в відеогру. Не особливо розібравшись з керуванням, жінка випадково впустила гранату собі під ноги, по-справжньому запанікувала і спробувала втекти від вибуху, в результаті вдарилася про реальну стіну.

Наступного разу, коли будете пробувати VR гарнітури, не забувайте, що це всього лише гра.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Раніше повідомлялося, що буквально нещодавно швейцарські інженери винайшли електростатичну рукавичку, яка дозволить відчувати фізичний контакт у віртуальній реальності. Про це повідомляється в статті, представленої на конференції UIST 2018 в Берліні.

Так, інноваційну рукавичку розробила група інженерів з Федеральної політехнічної школи Лозанни і Швейцарської вищої технічної школи Цюріха під керівництвом дослідника Отмара Хіллігеса.

Уточнимо, що основою для пристрою стала звичайна рукавичка, на великому і вказівному пальцях якої закріплюються два електростатичних гальма. Вони являють собою дві металеві смужки, одна з яких покрита тонким шаром діелектрика.

Принцип роботи гальма полягає в тому, що при напрузі протилежні заряди на двох пластинах створюють електростатичне тяжіння. Як розповідають інженери, одне гальмо в активованому стані може утримувати вантаж вагою два кілограми.

Нагадаємо, генеральний директор Facebook Марк Цукерберг оголосив, що новітня гарнітура для віртуальної реальності під назвою Oculus Quest буде випущена в продаж за ціною $399.

Як повідомляв портал Знай.uа ринок технологій віртуальної і доповненої реальності в охороні здоров'я зміниться всього за три роки і цього вже є вагомі докази.

Також портал Знай.uа писав, що фізичні вправи в окулярах віртуальної реальності збільшують витривалість і продуктивність тіла, а також підвищують поріг болю.