Український мультфільм "Викрадена принцеса: Руслан і Людмила" покажуть в Китаї. У комерційному прокаті країни він вийшов у п'ятницю, 18 січня.

Про це повідомила прес-служба анімаційної студії "Animagrad".

"Ми любимо бути першими. А бути першим українським фільмом, що виходить у Китаї, – це взагалі неймовірно", – йдеться в повідомленні.

Творці анімаційної стрічки зазначили, що це перший український проект, який покажуть у Китаї. У своєму коментарі для видання "Радіо Свобода" піар-менеджер компанії "Animagrad" Дмитро Майстренко заявив, що мультфільм у доволі великій кількості кінотеатрів.

"Це не обмеження прокат, це досить якісний, повноцінній комерційний прокат стрічки", - зазначив він.

За словами піар-менеджер студії, стрічку "Викрадена принцеса" показали вже в 50 країнах. Відомо, що український анімаційний фільм покажуть ще в декількох країнах. Зокрема, у Південній Кореї, Іспанії, Греції та Південно-Африканській Республіці.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

"Викрадена принцеса: Русла і Людмила" - перший повнометражній мультфільм для українського та міжнародного прокату студії "Animagrad". Держкіно також долучилося до процесу його створення. Режисером "Викраденої принцеси" став Олег Маламуж, а сценарій написав Ярослав Войцешек.

В Україні мультфільм вийшов у прокат у березні 2018 року. Стрічці вдалося зібрати понад 36 млн грн. Це абсолютний рекорд для вітчизняних анімаційніх фільмів. Вагому роль у цьому зіграв зірковий склад акторів дубляжу. У мультфільмі можна почути голос Наді Дорофєєвої, Сергія Притули, Monatika, Юрія Горбунова та інших.

Сюжет стрічки розповідає історію про звичайного хлопця Руслана, який закохався в принцесу Людмилу. Однак злий чаклун Чорномор викрав його кохану.

Нагадаємо, що в мережі опублікували тизер-трейлер до фільму "Людина-павук: Далеко від дому". Його прем'єра запланована на 5 липня 2019 року.

Як повідомляв портал "Знай.ua", улюблений герой мільйонів "міцний горішок" ледь не пропустив допрем'єрний показ фільму "Скло", в якому грає одну з головних ролей. Увечері напередодні прем'єри Брюс Вілліс добряче погуляв в одному з нічних клубів Лондона.

Раніше портал "Знай.ua" писав, що романтична комедія від студії "Квартал 95" б'є рекорди українського кінопрокату. За два тижні фільм подивилися майже 600 тисяч глядачів.