Дослідники заявили про те, що в світовому океані хвилі стають з кожним роком все сильнішими та більш руйнівними, пише replyua.net. Звучать тривожні прогнози про те, що ця тенденція буде посилюватися, і тоді невідомо, чим це обернеться для планети Земля. Був знайдений зв'язок між підвищенням температури води і силою і висотою хвиль.

За даними дослідників, що швидше буде нагріватися вода в світовому океані, тим сильніше будуть хвилі, і тим більш руйнівними будуть їх наслідки. На перший погляд – нічого нового, адже вже давно відомо, як веде себе океан залежно від світового клімату. Однак цих висновків було недостатньо для того, щоб стверджувати, що сила хвилі залежить від температури води. Ще раніше фахівці встановили, що в деяких регіонах океану ростуть висота хвиль та швидкість вітру, однак точні причини таких процесів до цього часу були невідомі. Вчені відзначають, що сила хвиль по всьому світу потенційно служить індикатором кліматичних змін. Раніше індикатором могло служити тільки вміст в атмосфері вуглекислого газу.

Також про процеси глобального потепління свідчили температура атмосфери у поверхні і підвищення рівня світового океану. Тепер виявилося, що кліматичні зміни призводять до нагрівання поверхні океанів, з-за чого змінюються швидкість і напрям вітру, що в свою чергу, робить хвилі більш руйнівними.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Одесі стався сильний землетрус, слідом за ним "збирається" ще одне. Місцеві жителі в паніці.

Нагадаємо, потужний землетрус оглушило цілу країну: катастрофи вдалося уникнути лише дивом.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

На північному заході Бразилії зафіксовані підземні поштовхи магнітудою 6.8, про що повідомляє ТАСС, з посиланням на Геологічну службу США.

Як повідомляють сейсмологи, епіцентр землетрусу знаходився на відстані в 89 кілометрів на захід від муніципалітету Тарауака і залягав на глибині в 575.3 кілометра.

На даний момент будь-яка інформація про руйнування і постраждалих немає.

Під Харковом раніше знайшли стародавнє місто, його "вік" – понад 300 років.

Археологи в Харківській області знайшли катакомби, вік яких становить цілих 300 років. Таємничий підземний місто лежить прямо під сучасними будинками. Вулиці, кімнати з стелями по 2 метри. Обвали землі, з яких по місту можна тільки проповзти, і вхід в окремі кімнати вже заблоковано.