У середу, 9 січня, в Одеській області стався страшний землетрус. Точніше, епіцентр сейсмічної активності знаходився в небезпечній зоні Вранча в Румунії, проте сильні підземні поштовхи дійшли до Одеської області.

Румунські та молдавські сейсмологи не виключають, що найближчим часом у цьому регіоні відбудуться більш сильні поштовхи.

Більш слабкі відгомони землетрусу дійшли до південної частини Молдови та Одеської області. Так, поштовхи силою до двох балів відчували в Арцизу, Болграді, Рені, Ізмаїлі.

Нагадаємо, потужний землетрус оглушило цілу країну: катастрофи вдалося уникнути лише дивом.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

На північному заході Бразилії зафіксовані підземні поштовхи магнітудою 6.8, про що повідомляє ТАСС, з посиланням на Геологічну службу США.

Як повідомляють сейсмологи, епіцентр землетрусу знаходився на відстані в 89 кілометрів на захід від муніципалітету Тарауака і залягав на глибині в 575.3 кілометра.

На даний момент будь-яка інформація про руйнування і постраждалих немає.

Під Харковом раніше знайшли стародавнє місто, його "вік" – понад 300 років.

Археологи в Харківській області знайшли катакомби, вік яких становить цілих 300 років. Таємничий підземний місто лежить прямо під сучасними будинками. Вулиці, кімнати з стелями по 2 метри. Обвали землі, з яких по місту можна тільки проповзти, і вхід в окремі кімнати вже заблоковано.

Таких провалів по всьому місту десятки. Переважно в центрі. Більшість з них просто засипали землею і залили бетоном ще в радянський час.

Проте деяким екстремалам все ж таки вдалося пробратися всередину. Очевидець Микола розповів журналістам, що ці катакомби для нього не відкриття – ще маленькими хлопчиками, він з друзями лазили всередині загадкового міста.

"Ямки вирили для цих дерев. І провалився хід, прямо туди, де була церква. Ну ми звичайно полізли в цей хід. Нічого там не знайшли. За 10 років нам було, боялися всього цього", – визнається житель Змієва Микола Федота.

Не так давно стихійне лихо накрило багатостраждальну Індонезію, де стався потужний землетрус магнітудою 6,1. Воно спостерігалося неподалік від міста Манокварі і столиці індонезійської провінції Західне Папуа. Епіцентр землетрусу припав на Манокварі і Південне Манокварі. Деякі з жителів сильно панікували і просто зібралися в поле, залишивши свої домівки.

Через стихійні лиха Міністерство закордонних справ України рекомендує уникати відвідування Індонезії, особливо територій, неподалік від яких відбуваються землетруси. Згідно з останніми даними, на її території з причини сильних цунамі загинули близько 430 осіб.