В Афганістані терористи підклали бомбу в автомобіль колони губернатора провінції Логар Анвара Ішакзая. Через вибух загинули 8 людей.

Про це повідомили місцеві ЗМІ з посиланням на дані поліції.

Напад стався в неділю, 20 січня. Прес-секретар місцевої поліції зазначив, що терорист-смертник підірвав автомобіль з вибухівкою поруч з конвоєм губернатора на головному шосе між містом Логар і столицею країни - Кабулом. Відомо, що сам губернатор в результаті вибуху не постраждав.

"На жаль, 10 інших людей поранені, і кількість постраждалих може зрости", - сказав прес-секретар поліції.

За словами правоохоронців, у конвої перебував і начальник розвідки провінції, він не постраждав. Автоколона, у складі якої знаходився автомобіль з губернатором, прямувала з Кабула в Логар.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Відповідальність за напад взяло на себе злочине угруповування "Талібан". Це радикальний ісламістський рух сунітського напрямку, що зародився у Афганістані у 1994 році. Він керував Ісламським Еміратом Афганістан з 1996 до 2001 року та регіоном Вазиристан на півночі Пакистану з 2004 року.

Провінція Логар розташована приблизно в 75 км від Кабула. Вона є стратегічним шляхом до столиці і вразлива до атак через активну присутність талібів у більшості районів провінції.

Нагадаємо, що в столиці Афганістану Кабулі пролунав потужний вибух, в результаті якого загинули 4 людини, постраждали близько 44, включаючи 10 дітей.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у російському місті Шахти (Ростовська область) вибух побутового газу зруйнував дев'ятиповерхівку.

Також "Знай.ua" писав, що в результаті вибуху в сирійському місті Манбідж загинуло 16 осіб, ще 20 отримали поранення. Серед загиблих були чотири американські військові, ще троє американців отримали поранення.