Нідерландські поліцейські заарештували в Амстердамі одного з трьох підозрюваних у викраденні дорогої картини Ренуара з будівлі аукціонного дому Dorotheum у Відні.

Тепер підозрюваний під вартою в австрійській столиці.

Злочинцем виявився 59-річний українець, якого раніше судили за крадіжку на батьківщині.

За словами представника земельного суду Відня, підозрюваного затримали в Амстердамі в середині грудня 2018 року, 28 грудня він був переданий до Відня і зараз перебуває під вартою.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як кажуть австрійські ЗМІ, зловмисник, швидше за все, є експертом в розкраданні творів мистецтв і вже був засуджений за подібний злочин: в 2005 році він його засудили в Україні за викрадення картини Івана Айвазовського з українського музею.

Під час затримання в амстердамському готелі у нього знайшли сумку, в якій і знайшли картину. Пошуки двох спільників тривають.

Потенційний покупець викраденої картини може перебувати на півночі Європі.

26 листопада 2018 року група з трьох грабіжників зуміла вкрасти з будівлі аукціонного дому Dorotheum у Відні цінну картину французького імпресіоніста П'єра Огюста Ренуара. Її вартість становить приблизно 120-160 тисяч євро.

Камери спостереження зафіксували, як троє чоловіків зайшли в Dorotheum і цілеспрямовано пішли на другий поверх, де висіла картина Ренуара в рамках запланованого на наступні дні аукціону. Зловмисники вирізали полотно 1895 року розміром 27 на 40 см прямо з рами, а потім покинули будівлю різними виходами. Зникнення картини виявив працівник аукціонного дому.

Нагадаємо, Чоловік викрав іномарку, поки власники пірнали в ополонку на Водохреща: в салоні спала 7-річна дитина

В Красноярському краї, в Росії, невідомий угнал автомобіль з 7-річною дитиною, яка спала на задньому сидінні. Його батьки і власники легковика в той час пірнали в ополонку на свято Хрещення.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" У центрі столиці серед білого дня обчистили відомий банк: окропили таємничою рідиною і розкрили 30 сейфів

Також Знай.ua" писав про те, що ПриватБанк зухвало пограбували