У німецькій столиці тисячі школярів вийшли на акції протестів проти глобального потепління. Діти закликають посилити заходи запобігання проти екологічної катастрофи.

А в Брюсселі близько 35 тисяч підлітків підтримали берлінських однодумців, у Швейцарії тисячі учнів шкіл почали страйкувати ще минулого тижня. Про це пише інформагентство ВВС.

Дітей надихнула 16-річна шведська активістка Грета Тунберг. Зараз вона в Давосі, де закликає Всесвітній економічний форум (WEF) забезпечити зелене майбутнє. У Брюсселі розташовано основні інституції ЄС. Тому студенти пройшлися з транспарантами, на яких були надруковані гасла "Динозаври вважали, що вони теж мають час" і "Будьте частиною рішення, а не забруднення".

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

До речі, німецькі студенти мобілізуються з допомогою хештега #FridaysForFuture в Twitter, а також використовують слоган "Плану" Б "не існує".

Варто нагадати, що суд швейцарського кантону Базель-Штадт дав добро на проведення референдуму про наділення шимпанзе базовими правами людини, про що повідомляє видання The Local. Його метою є надання шимпанзе права на фізіологічну і психологічну недоторканність.

Відповідний референдум запропонував центр з прав тварин Sentience Politics, а його метою стало надання шимпанзе права на психологічну і фізіологічну недоторканність.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що серед активістів (так званих "жовтих жилетів"), які протестують у Франції проти зростання цін на автомобільне пальне, виявився проросійський терорист з Донбасу - Мішель Такахаші. Про це офіцер ЗСУ Анатолій "Штірліц" Штефан повідомляє в Facebook. Він стверджує, що "воїн Л/ДНР" брав участь у бойових діях в Сирії.

"Мішель "Самурай/Ронін" Такахаші шукає пригод на свою п'яту точку по всьому світу. З таким ентузіазмом його незабаром запросять в славну міжнародну "бригаду-200" (знищені бойовики)", – пише "Штірліц".

Нагадаємо, загине в два рази більше: ВООЗ помилилася в розрахунках.

Як повідомляв Знай.uа невідому істота знайшли в льодах Антарктиди: це змінить хід історії.

Знай.uа писав, від чого залежить сила цунамі: вчені дали катастрофічний прогноз.