У мережу виклали фото алігаторів, які ніби вмерзли в лід, що утворився на поверхні води. Холодна погода змусила тварин висувати передню частину щелепи на поверхню, щоб дихати.

Рептилій сфотографували в Америці у штаті Північна Кароліна й виклали фото у Twitter.

"Вісімнадцять американських алігаторів замерзають тут, штовхаючи свої носи через лід, щоб побороти льодяний покрив у Північній Кароліні", - йдеться в повідомленні.

Алігатори впали в зимову сплячку. Так їм вдається перечекати морози. У такому стані їх помітив доглядач заповідника Swamp Park в Оушн-Айл-Біч Джорджу Говард. Саме там й мешкають ці вісімнадцять рептилій.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

Спочатку Говард подумав, що морди алігаторів - це пеньки. Тільки після він зрозумів, що це кінчики щелеп рептилій. Однак його це налякало, оскільки він не знав, чи живі вони.

"Такої дикої речі я в своєму житті ніколи не бачив. Я був здивований, а потім зрозумів, що вони роблять, і що це єдиний спосіб, який дозволяє їм дихати. І я подумав, як розумно вони вчинили", - розповів доглядач заповідника для видання The Washington Post.

Вчені не знають, яким чином і коли теплолюбні алігатори навчилися виживати таким способом в умовах лютих морозів. Професор біології Університету Північної Флориди Адам Розенблатт вважає, що алігатори набули такий навик. Вони інстинктивно шукали вихід з ситуацій й в процесі природного відбору прийшли до того, щоб висувати свої щелепи з-під льоду.

Нагадаємо, що 65-ти річний американець Джої Хінні вирішив обзавестися незвичайним домашнім улюбленцем - його вибір припав на однорічного малюка-алігатора по кличці Уіллі. Зараз Уіллі майже п'ять років і він вилікував власника від депресії.

Раніше "Знай.ua" писав, в Австралійському місті Гленеге відбулася весела і дуже мила подія. Чорний лабрадор подружився з дельфіном – вони разом плавали в струмках річки Патавалонга.

Як повідомляв "Знай.ua", хижак напав на дитину та потягнув на дно: моторошна історія перелякала світ.