Очевидці зняли аварію при посадці російського бомбардувальника Ту-22М3 на аеродромі в Мурманській області. Під час приземлення літак просто розколовся на дві частини.

Про це стало відомо з відеозапису, який опублікував свідок аварії в Facebook.

CRASHED / Video appears to show a Russian Air Force Tupolev Tu-22M3 supersonic bomber crashing at Olenegorsk airbase, Murmansk region on January 22, killing three crew members; one survived. It was not immediately clear what caused the aircraft to crash. According to Russian law enforcement officials, cited by TASS news agency, bad weather conditions in combination with a pilot error were likely to blame for this accident. Video received from a friend. Note: We can't independently confirm the authenticity of this video.

Geplaatst door Aeronews op Zaterdag 26 januari 2019

Як відомо, катастрофа бомбардувальника Ту-22М3 відбулася 22 січня після завершення планового навчально-тренувального польоту.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

В результаті катастрофи загинули три члени екіпажу, ще один у важкому стані був направлений на лікування в Москву.

В Міноборони РФ заявили, що причиною катастрофи бомбардувальника стало потрапляння в "сніговий заряд" під час посадки. В Міноборони Росії відзначили, що політ проходив без боєкомплекту на борту.

Нагадаємо, що в Мурманській області розбився надзвуковий бомбардувальник Ту-22М3. Інцидент стався під час заходу на посадку на авіабазі Оленяча.

"Виявлено пілота, ведуться пошуки ще трьох членів екіпажу", - йдеться в коментарі.

Як відомо, база знаходиться на території селища Високе, яке адміністративно підпорядковане місту Оленегорське. Інші подробиці події з'ясовуються.

Ту-22М (з кодифікації НАТО — Backfire) — дальній стратегічний бомбардувальник-ракетоносець/розвідник із змінною геометрією крила.

До середини 1960-х років тенденції в області бойового застосування дальньої авіації визначили низьку ефективність однорежимних надзвукових важких бомбардувальників. Необхідно було створювати багаторежимні літаки, здатні виконувати бойові завдання в широкому спектрі висот та швидкостей.

У січні 1974 року ВПК при Раді Міністрів СРСР ухвалив рішення щодо подальшої модифікації Ту-22М2 під двигуни НК-25. Передбачалося провести заміну двигунів, внести ряд суттєвих удосконалень в конструкцію і аеродинаміку літака і провести модернізацію більшої частини бортового устаткування і систем.

Як повідомляв "Знай.uа", в Росії розбився приватний вертоліт, що належав російському бізнесменові.

Також "Знай.uа" писав, в ОАЕ розбився вертоліт, який займався перевезенням рятувального загону у рамках пошукової операції.