Вже дев'ять компаній в Японії отримали листи з порошком, в якому виявили ціаністий калій, а в деяких з них ще й погрози та вимоги зловмисників, повідомляє NHK.

Ці листи отримали кілька фармацевтичних фірм, продовольча компанія та видавництво газети Mainichi Shimbun.

На даний момент відомо, що, як мінімум, один конверт містив вимогу перевести $31 тис. на рахунок в биткоїнах. В іншому випадку злочинці погрожують поширити на території країни підроблені ліки, в які вони подмішають ціаністий калій.

Також відома інформація про те, що деякі листи відправили від імені засновника екстремістської секти Аум Сінрікьо Тидзуо Мацумото, який відомий як Секо Асахара.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

Крайнім терміном виконання вимог зловмисників є 22-ге лютого. Поліція розслідує справу.

Нагадаємо, законне вбивство без особливої потреби: Японія "відзначилася" підступністю.

Японія вирішила скасувати заборону на комерційний китобійний промисел, який діє в країні сонця, що сходить, з 1986 року.

Вже наступного року Японія покине Міжнародну китобійну комісію та дозволить полювання на китів, незважаючи на низьку популярність їхнього м’яса. Про це повідомляє AFP.

"Ми вирішили вийти з Міжнародної китобійної комісії, щоб відновити комерційний китобійний промисел в липні наступного року", – заявив журналістам представник уряду Йошіхіде Суга.

Таке рішення було прийнято після того, як на початку 2018-го Японія не змогла переконати МКК дозволити їй відновити комерційний китобійний промисел.

Як повідомляв "Знай.uа", Японія ввела податок для туристів на виїзд з країни: хочеш додому – плати.

Днями стало відомо про уведення в Японії податкового "ноу-хау", яке стосується туристів, сотні тисяч яких щороку відвідують країну.

Японія ввела податок у розмірі 1 тис. ієн (9 доларів) на виїзд з країни для іноземних туристів.

Про це повідомляє Mainichi.

"Новий податок, який застосовується як до повітряним та морським перевезенням, буде прив'язаний до тарифів на перевезення пасажирів, незалежно від їх громадянства. Податок не поширюється на дітей віком до двох років і туристів, які залишають країну до 24 годин перебування в ній", - сказано в повідомленні.

Також "Знай.uа" писав, що Путін поступиться Японії скандальні острова, і все заради страшної цілі.

У російській пресі продовжується радість від можливої передачі Росією Курильських островів Японії.