Нещодавно в Бразилії рухнула дамба. Понад півсотні людей стали жертвами прориву. У мережі опублікували відео наслідків трагедії.

Надзвичайна подія трапилася у п'ятницю, 25 січня, на греблі шахти корпорації Vale в південному бразильському штаті Мінас-Жерайс. Дамба стримує відходи від видобутку руди. Внаслідок прориву грязьовий потік зніс кафетерій, у якому обідали сотні робітників.

Прорив дамби у Бразилії: 7 загиблих, ЗМІ повідомляють про 50

Щонайменше семеро людей загинули в результаті прориву дамби, яка стримує воду з відходами металургійної промисловості, в штаті Мінас-Жерайс на південному сході Бразилії, близько 200 осіб вважаються зниклими без вести.

Geplaatst door УНН - Українські Національні Новини op Zaterdag 26 januari 2019

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Військова поліція, пожежна служба, цивільна поліція та військовий офіс зробили все можливе, щоб врятувати всіх тих, хто вижив. Але ми знаємо, що з цього моменту шанси мінімальні, і ми дуже ймовірно збираємося врятувати лише тіла", - сказав мер міста Брумадінью Авімар де Мелу.

Зниклими безвісти вважаються 150 людей, які були задіяні на роботі шахт. Крім того, на момент зриву греблі налічувалося 427 осіб, які працювали поблизу. Із них вдалося врятувати 279 були працівників.

Поки не встановлено, що викликало прорив дамби. Зараз рятувальники використовують землерийні машини, що відшукати тих, хто вижив.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що рятувальники попередили українців про смертельну небезпеку: стихія загрожує кожному.

Як повідомляв портал "Знай.uа", потужна лавина обрушилася на групу російських туристів: перші подробиці катастрофи.

Раніше "Знай.uа" писав, що тільки нещодавно президент Бразилії Джаїр Больсонаро приступив до своїх державних обов'язків, як йому терміново знадобилася допомога медиків.