Тільки нещодавно президент Бразилії Джаїр Больсонаро приступив до своїх державних обов'язків, як йому терміново знадобилася допомога медиків.

28 січня, в понеділок, нового бразильського президента правого крила очікує операція. Лікування буде проходити в лікарні Альберта Ейнштейна в Сан-Паулу.

Про це повідомив сам Джаїр Больсонаро, передає Reuters.

Хірурги планують видалити колостомічний мішок — спеціальний пластиковий мішок для калу, який був встановлений після отримання ножового поранення, під час його відвідин півдня країни.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

На час відсутності на посаді Джаїра Больсонаро, обов'язки президента виконуватиме віце-президент Гамільтон Мурао. Така заміна планує на 48 годин.

Прес-секретар армії генерала Отава Санатана де Реджіо Баррос заявив, що Больсонаро доведеться залишитися в Сан-Паулу на 10 днів.

Нагадаємо, спікер парламенту Венесуели і лідер опозиції Хуан Гуайдо проголосив себе тимчасовим президентом країни і приніс присягу. Він заявив, що буде виконувати обов'язки глави держави при підтримці збройних сил, щоб підготувати вибори. Про це в середу, 23 січня повідомляє Reuters.

Президент США Дональд Трамп визнав Гуайдо перехідним лідером Венесуели. У середу сотні тисяч жителів країни вийшли на марш проти правління президента Ніколаса Мадуро.

У січні Національна асамблея Венесуели назвала його узурпатором. До цього кілька країн розірвали дипломатичні відносини з Каракасом після його вступу на посаду президента вдруге.

У Венесуелі разом з економічною кризою зросло невдоволення владою Мадуро. У липні 2018-го Міжнародний валютний фонд прогнозував інфляцію до мільйона відсотків до кінця року. У країні регулярно відбуваються масові заворушення. На початку серпня була зроблена спроба вбити Мадуро з допомогою начинених вибухівкою безпілотників.

Нагадаємо, військові бази США з'являться в Бразилії.

Як повідомляв "Знай.uа", Дональд Трамп нахабно брехав усім жителям США.

Також "Знай.uа" писав, що Путін вперше на весь світ визнав анексію Криму.