Мусульмани закликають компанію Nike зняти з продажу кросівки Air Max з дизайном, який, на думку деяких людей, нагадує слово “Аллах” по-арабськи.

Про це повідомляє видання Footwear News.

Зокрема, відзначається, що мусульманська активістка створила спеціальну петицію, яка різко засуджує використання брендом шрифту, який нібито нагадує слово "Алах".

“Це нешанобливо і вкрай образливо для мусульман і ображає іслам. Іслам вчить співчуттю, доброті і справедливості до всіх. Ми наполегливо закликаємо Nike негайно відкликати цю лінійку взуття і всі товари з логотипом, що нагадує слово Аллах, зі світових продажів”, – йдеться в описі до петиції.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що у процесі роботи над фільмом про "Аполлон-11" були виявлені унікальні документи, зокрема відео та аудіозаписи. Це стало несподіванкою навіть для працівників архіву NASA.

В роботі над півторагодинним документальним фільмом компаній Neon і CNN Films використовували унікальні широкоформатні відеоматеріали й понад 11 тисяч годин рідкісних, неопублікованих аудіозаписів.

Режисер Міллер і його команда співпрацювали з НАСА та Національним архівом (НААРА) США. В ході пошуку знімків співробітники NARA зробили неймовірне "відкриття", була виявлена колекція 65-мм знімків, які раніше не публікували. Зокрема сцени запуску ракети-носія "Сатурн V" і діяльності на борту авіаносця "Шершень" ВМС США.

Даніель Фиенберг у своїй рецензії до фільму зазначив, що велика частина відеоматеріалів "Аполлона 11" завдяки доступності та належній збереженості, захоплює дух.

Крім того варто відзначити, що після польоту в космос першого космонавта планети Юрія Гагаріна президент США Джон Кеннеді оголосив американцям про початок самого амбіційного та масштабного проекту польотів на Місяць. З цього моменту американська місячна програма "Аполлон" придбала статус надзвичайної і державної.

Корабель Аполлон-11 " стартував 16 липня 1969 року в 13 годин 32 хвилини за Грінвічем. Екіпаж корабля - командир Ніл Армстронг, пілот командного модуля Майкл Коллінз, пілот місячного модуля Едвін E. Олдрін молодший. Приблизно через 76 годин після старту корабель досяг місячної орбіти. 20 липня о 20 годині 17 хвилин 42 секунди місячний модуль здійснив посадку в Море Спокою. У момент посадки Армстронг передав: "Х'юстон, говорить База Спокою. Орел сів".

Нагадаємо, прогноз NASA стривожив світ, масштаби шалено ростуть.

Як повідомляв "Знай.ua", вчені знайшли найхолодніше місце у Всесвіті.

Також "Знай.ua" писав, що вчені знайшли найдавніший камінь Землі... на Місяці.

Американці масово спалюють продукцію Nike