В Каліфорнії лікар-терапевт змушений судитися за свою ліцензію через те, що він прописав чотирирічному хлопчику печиво з каннабисом.

Про це повідомляє ВПС.

Доктор Вільям Ейдельмана діагностував у дитині біполярний розлад, а також синдром дефіциту уваги. Він прописав йому невеликі дози марихуани, щоб хлопчик контролював гнів.

Медична рада Каліфорнії вирішила, що лікар помилився з діагнозом і постановила відкликати його ліцензію.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Тепер Ейдельмана подав апеляцію на це рішення.

Батько хлопчика звернувся до лікаря Эйдельману у вересні 2012 року, так як син погано поводився в школі.

Лікар рекомендував йому невелику кількість марихуани. Це з'ясувалося, коли шкільну медсестру попросили дати хлопчикові печиво з каннабісом під час обіду.

В дитячому віці батько дитини теж страждав синдромом дефіциту уваги і біполярним розладом. За словами чоловіка, він мав негативний досвід прийому "традиційних" препаратів, через що відчував себе "людської морською свинкою".

Потім він почав вживати марихуану, і це допомогло набагато краще.

Раніше чоловік отримував препарат для свого старшого сина, у якого також були біполярний розлад і синдром дефіциту уваги.

Як зазначає ВВС, використання лікарського канабісу, в тому числі дітьми, узаконено в Каліфорнії з 1996 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що компонент, що входить до складу галюциногенного напою аяуаска, може послужити основою для нового методу лікування цукрового діабету.

Як повідомляв портал "Знай.uа", регулярне вживання марихуани може погіршити якість сперми. До такого висновку прийшли дослідники з Медичного центру Університету Дьюка в Північній Кароліні після того, як вивчили вплив тетрагідроканабінолу.
"Знай.uа" писав, що у Великобританії з четверга, 1 листопада, офіційно легалізовано продаж марихуани і містять препарати за призначенням лікаря. За словами експертів, можна буде олії, капсули і таблетки на основі рослини, але не курильні суміші.

наприклад, конопляну олію призначають дітям з тяжкою формою епілепсії, пацієнтам з хронічною болем або онкохворим для пом'якшення побічних ефектів хіміотерапії.