90-річна Норма і 92-річний Френсіс Плателли з Австралії прожили у шлюбі 70 років і померли в один день. Це сталося в ніч на 6 січня в будинку пристарілих. Про це пише видання Daily Mail.

Пройшовши крізь свої золоті та діамантові віхи, вони сподівалися дійти до своєї платинової річниці весілля в наступному місяці. Але час і старість втрутилися.

В останні дні і години життя сімейна пара перебувала на сусідніх ліжках, розташованих дуже близько, щоб мати можливість триматися за руки. Подружжя померло в одну мить один від одного.

Померлих пацієнтів після обходу знайшла медсестра. Доктору навіть не вдалося точно визначити різницю у часі смерті подружжя, тому в їх документах вказали однакові дані.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

3 роки тому Норма потрапила в будинок престарілих. Френсіс до останнього доглядав за коханою, але, відчуваючи труднощі при годуванні, купанні і щохвилинну догляду за нею, йому довелося звернутися за допомогою до професіоналів.

Їх одночасна смерть стає ще більш дивовижною, тому що три роки тому лікарі пророкували, що мама навіть не доживе до цього Різдва. У неї була важка хвороба Альцгеймера, вона втратила пам'ять і навіть силу мови. Останніми її словами стали "мій чоловік".

Френсіс щодня приїжджав до дружини, проводив з нею весь можливий час. Вони разом обідали, дивилися телевізор на маленькому дивані в кімнаті відпочинку і весь час трималися за руки. Норма часто засинала на плечі чоловіка.

Через деякий час погіршився стан здоров'я і Френсіса. Він пережив кілька інсультів. Його помістили в той же будинок престарілих, де проживала його дружина. Тато був радий бути з мамою весь час у їх власній кімнаті, лежачи поруч, він зліва, а вона праворуч.

Між ними був особливий зв'язок. Коли Френсіс відмовлявся їсти Норма також відмовлялася. Якщо він відмовився від води, вона теж. Вона наслідувала його поведінку. Деякі називають це "твінінгом", коли два розуми ідеально налаштовані один на одного.

З тих пір і до останнього дня життя він був щасливий знову доглядати за дружиною і просто знаходитися поруч.

Нагадаємо, ця пара пенсіонерів на своєму прикладі довела, що змінити життя ніколи не пізно. Головне поставити ціль і йти до неї незважаючи ні на що. Сподіваємося їх історія надихне багатьох.

Як повідомляв портал "Знай.uа", літнє подружня поділилося забавним способом з'ясувати, хто заварить чай. Беріть приклад, молодь.

Також "Знай.uа" писав, 109-річна шотландка розкрила нестандартний секрет довголіття.