Завдяки новій чудо-системі спеціалісти за допомогою радіосигналів зможуть відстежувати місцезнаходження експонатів під час передачі їх на виїздні виставки, до запасників або на реставрацію. Вести облік предметів мистецтва та контролювати доступ до них співробітники музею зможуть завдяки спеціальним радіоміткам.

Наприкінці січня цього року у Третьяковській галереї стався зухвалий злочин: невідомий на очах у відвідувачів зняв картину Архипа Куїнджі «Ай-Петрі. Крим» зі стіни та зник з місця злочину. Відвідувачі прийняли його за співробітника музею. Втім вже наступного ранку підозрюваного було затримано в селищі Заріччя Московської області. Ним виявився кримчанин Денис Чуприков. Картину вилучили і за декілька днів вона зайняла своє місце в експозиції.

Після цього інциденту адміністрація музею звернулася до відвідувачів із проханням не затримуватися біля картини надовго.

Нагадаємо, у России отняли Крым: замешан украинец.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, Третьяковскую галерею потрясло самое банальное ограбление: вор работал на глазах у всех.

Також Знай.ua писав про те, що Twitter кипит из-за кражи картины Куинджи «Ай-Петри. Крым»: не своровали, а аннексировали.