Відомий російський репер Децл (Кирило Толмацький) помер від зупинки серця у віці 35 років. Його заслужено вважають піонером російськомовного репу, який присвятив себе жанру задовго до того, як ним повально захопилася молодь, передає "5 канал".

Пропонуємо вам згадати треки Децла, які прославили його на весь світ.

Толмацький почав читати реп в команді "Bad B. Альянс", але справжня популярність прийшла до нього в сольній кар'єрі — перший альбом Децла "Хто ти?", що вийшов в 2000 році, відзначився відразу декількома хітами.

Абсолютно відрізняється за настроєм третій знаменитий трек з дебютного альбому Децла, "Сльози". Він розповідає про проблеми, з якими стикається Децл і різко контрастує з розслабленою "Вечіркою" і філософським "Хто ти?".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Візитною карткою Толмацького стала перша пісня альбому "Вечірка"- в кліпі на композицію є всі ключові риси хіп-хоп культури: мішкуватий одяг, брейк-данс, графіті та інше. До слова, в кліпі можна побачити ще юного Тіматі, а сам Децл зачитує: "Мій друг Тіма включав всі нові платівки".

Наступний трек "Хто Ти?" відрізняється від "Вечірки" — якщо перший трек розповідав про тусовку після від'їзду батьків, то "Хто ти?" задає більше питань слухачеві щодо його позиції у світі, в тому числі і епохальні — "Що ти зробив для хіп-хопу в свої роки?".

Перший альбом запам'ятався також "мінорним" треком - "Кров, моя кров", що розповідає жорстоку історію помсти ліричного героя.

Другий альбом Децла, "Вуличний боєць" все ще експлуатує образ репера-підлітка, але вже активно заповнений серйозною лірикою, що зачіпає суспільні проблеми. Найбільш знаменитий трек з цього альбому - "Лист", у якому, за сюжетом, дівчина з маленького містечка на Волзі пише Децлу про проблеми - у її школі навчаються нацисти, які ненавидять реп і таких як вона. У кінці треку Децл розповідає, як зустрічає автора листа на одному зі своїх концертів.

Соціальну лірику Децл продовжує пацифістською піснею "Ні війні", якою репер закликає "скласти зброю".

Далі у кар'єрі Децла був період переходу до нового образу — він взяв собі псевдонім Le Truk, відростив ще довші дреди, а в текстах все виразніше почала з'являтися тема заборонених речовин.

Нагадаємо, стали відомі причини смерті репера Децла.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", репер Децл помер на корпоративі.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що пішов із життя легендарний український ведучий.