У Північній Ірландії люди помирають від вживання підроблених версій популярного препарату проти тривожності Ксанакс (Xanax). Кількість смертей зростає.

Про це повідомляє ВВС.

Патологоанатом Джо МакКрікен заявив, що констатує смерть, пов'язану з алпразоламом (препарат, який виходить під торговою маркою Ксанакс), майже щотижня. Більшість смертей викликано підробленими версіями Ксанакс, які поширюють на чорному ринку.

У 2015 році від вживання алпразоламу в Північній Ірландії померла 1 людина, а у 2017 констатували 26 смертей черех це.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

"Схоже, що в 2018 році, за попередніми даними, це число може зрости приблизно до 50", - сказав лікар.

У грудні 2018 року Міністерство охорони здоров'я Англії опублікувало дані, що показують кількість молодих людей, яких лікують від залежності від бензодіазепінових препаратів, таких як алпразолам. Згідно зі звітом, у алпразолама найбільший приріст серед молодих людей, які звертаються за допомогою при наркозалежності.

Алпразолам використовується для лікування панічних розладів, тривожних неврозів, таких як тривожний розлад або соціофобія.

Нагадаємо, що вчені винайшли ліки від самотності, насолоджуватися життям можна і без пари. І хоча ліки ще не готовий повністю, адже дослідження закінчаться тільки в червні 2019 року, можна сміливо сказати, що вчені практично створили ліки, яке рятує від почуття самотності.

Як повідомляв портал "Знай.uа", молоді люди, які постійно користуються Tinder та іншими схожими програмами, можуть спровокувати зростання поширення ВІЛ.

Також "Знай.uа" писав, що в українців відібрали важливі ліки: грип може перемогти. Невиконання даного розпорядження тягне за собою відповідальність згідно чинного законодавства України.