Для припинення насильства над черницями з боку священиків та єпископів, деякі з яких жінок використовували як секс-рабинь, будуть вжиті всі можливі заходи.

Про це заявив Папа Франциск, передає Reuters.

Останнім часом все більше і більше черниць, натхнених рухом #MeToo, стали розповідати про жорстоке поводження з боку священиків і єпископів.

"Це правда... Були священики і навіть єпископи, які робили це. Я думаю, що це все ще триває, адже щось не зупиняється тільки тому, що ви дізналися про це". Тато Франциск

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються
Показати ще

Крім того, Папа Римський зазначив, що у Ватикані ведеться активна робота над проблемою, і багато священиків вже усунені.

Також Франциск нагадав про те, що колишній папа Бенедикт розпустив один релігійний орден жінок незабаром після свого обрання понтифіком у 2005 році:

"Тому що рабство стало частиною цього ордена, навіть сексуальне рабство з боку священиків і засновника".

Нагадаємо, Папа Римський Франциск особисто представив розробку нового релігійного сайту й додатка "Тисни і молись" (Click to pray). Його приурочили до Дня католицької молоді.

Сайт "Тисни і молись" (Click to pray) складається з трьох основних розділів: "Молися з татом", з щомісячними молитовними намірами папи щодо викликів, які стоять перед людством, і місії Церкви.

"Молися кожен день", з розкладом молитов, що включає три щоденних моменти. І "Моліться в мережі" - простір, де користувачі (серед яких і сам папа Франциск) мають можливість ділитися своїми молитвами з іншими.

"Тисни і молись" (Click to pray) крім сайту є мобільний додаток для Android і iOS. Ресурс Click to pray вже доступний на декількох мовах: англійською, італійською, іспанською, німецькою, португальською та французькою.

Як повідомляв Знай.uа, Папа Римський урочисто привітав всіх з Різдвом: в честь спільності між християнами.

Також Знай.uа писав, про історію і традиції Святвечора християн. Напередодні Різдва молодь ходить по домівках і співає колядки.