У п'ятницю, 8 лютого, відбулося зіткнення двох поїздів в іспанській Каталонії, у результаті якого одна людина загинула. Трагедія трапилася неподалік від міст Манреса і Сан-Вінсенс-де-Кастелле, які розташовані на північний захід від Барселони.

Згідно з попередніми даними рятувальників, 76 пасажирів відбулися легкими пораненнями, близько 16 людей отримали травми середньої тяжкості і як мінімум 2 пасажира серйозно поранені.

Як стало відомо, на місце жахливої аварії протягом кількох хвилин прибули пожежники, поліція, а також медики швидкої допомоги. При цьому Система невідкладної медичної допомоги направила на місце катастрофи вісім медичних бригад. Понад 50 постраждалих пасажирів негайно переправили в Манресу, де в ратуші облаштували спеціальний пункт допомоги.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На даний момент причина події залишається невідомою. Представник Каталонського агентства цивільного захисту Джоан Грасіа повідомила каталонському громадському телебаченню, що один з потягів в'їхав в інший.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в Кемеровській області автобус, що перевозив гірників, перекинувся і впав з обриву. В результаті катастрофи загинули 6 осіб, ще 16 отримали пошкодження різного ступеня тяжкості. Згідно з інформацією правоохоронців, висота, з якої впав автобус, становить близько 10 метрів. Четверо з госпіталізованих перебувають у реанімації у важкому стані. Інші госпіталізовані з пошкодженнями середнього ступеня тяжкості. За даними прокуратури, всього постраждало 18 людей.

Як повідомляв портал "Знай.uа": у Запоріжжі на набережній сталася аварія, в результаті якої постраждало дві людини. Згідно попередньої інформації, зіткнулися "ВАЗ" і "Ауді". У поліції повідомили, що водій “Ауді” рухався по набережній у бік вулиці Українська та врізався у "ВАЗ", оскільки не переконався в безпеці маневру. Останній в результаті удару вилетів на узбіччя і вдарився об електроопору.

Також "Знай.uа" писав, що в Івано-Франківській області поїзд зійшов з рейок, після чого зіткнувся з вантажівкою. Внаслідок пригоди водій автомобіля був госпіталізований.