У німецькому місті Нюрнберг виставлена на аукціон серія творів мистецтва, яка, ймовірно, була написана Адольфом Гітлером. Про це повідомляє CNN.

"Аукціонний дім Weidler продає п'ять картин, приписаних Гітлеру, і плетене крісло, оздоблене символом свастики, яке, як вважають, також належало диктатору", - йдеться в повідомленні.

Серед картин - акварель із зображенням гірського озера, стартова ціна якої становить 51 тис. доларів.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

На цьому тижні аукціонний дім зняв з продажу 26 картин, так як було доведено, що вони підробки. Прокуратура відкрила розслідування у відношенні деяких осіб "за підозрою в підробці документів і спробі шахрайства".

В Німеччині незаконно проводити публічні покази нацистської символіки, за винятком певних освітніх або історичних контекстів. Отже, аукціонний будинок був змушений стерти нацистські відзнаки та символи у їхній брошурі, щоб відповідати німецькому законодавству.

Аукціонний будинок Weidler продав кілька передбачуваних картин Гітлера за останні роки, найдорожча з яких пішла з молотка за 147 тис. доларів у 2014 році.

Раніше ми писали про те, що Чорному морі було виявлено німецький підводний човен U-23, який брав участь у Другій світовій війні.

Журналісти телеканалу розповіли, що човен потонув ще в 1944 році. Її виявили неподалік від турецького міста Агва на глибині 40 метрів.

Турецький дайвер Сельчук Колай кілька років свого життя присвятив пошукам затонулого човна. Трохи пізніше до нього приєдналися підрозділи Військово-морських сил Туреччини.

Німецька підводний човен U-23 ставилася до так званого "втраченого флоту Гітлера".

Нагадаємо, історію системи "Safeguard", або секретний проект Америки, якому так і не судилося збутися.

Як повідомляв портал "Знай.uа" Нобуо Фуджіта був унікальним льотчиком, якому вдалося долетіти до території Сполучених Штатів і скинути туди бомбу.

"Знай.uа" писав про проекти Гітлера, які приховували багато років.