Британська влада має намір дізнатися джерело походження коштів багатих росіян. Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на джерело в британському Національному агентстві по боротьбі зі злочинністю (NCA).

Видання зазначає, що агентство має намір перевірити близько 140 заможних громадян, чиє багатство викликає сумніви у британських властей. Значна частина цього списку — росіяни.

"Росіян не більшість, але значна кількість. Також багато людей з інших країн, включаючи африканські", — розповіло джерело.

В даний час співробітники агентства збирають інформацію про громадян зі списку і просять їх пояснити походження багатства. Якщо підозрюваний не зможе пояснити походження грошей, активів та іншого майна, на них буде накладено арешт. Мова йде про всі типи активів вартістю понад 50 тисяч фунтів стерлінгів.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Джерело запевнило, що під перевірку потрапили громадяни, чиї статки в рази перевищує суму в 50 тисяч фунтів - за його словами, "мова йде про мільйони".

"Бути багатим — не злочин, але ці люди повинні пояснити походження свого капіталу", — зазначило джерело в NCA.

Розслідування щодо кожного підозрюваного може йти роками. За словами джерела, перших результатів влада очікує до кінця 2019 року.

Активну боротьбу з так званими "брудними грошима", у тому числі з Росії, британська влада почали в 2018 році. Тоді на тлі загострення відносин Москви і Лондона особливу увагу у Великобританії вирішили приділити саме заможним росіянам, однак вихідцями з Росії влада не обмежилася. Парламент у травні 2018 року схвалив закон, згідно з яким влада отримали право вимагати розкриття кінцевих бенефіціарів будь-яких активів британської юрисдикції, а також пояснення їх походження.

Раніше ми писали, що Російську Федерацію покарають новими санкціями за незаконне захоплення українських моряків у Керченській протоці.

Хорошу звістку приніс спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер. За його словами, на Заході вже обговорюють можливість нових санкцій проти Росії через її агресію.

Нагадаємо, палаючі в Керченській протоці судна виявилися піратськими

Як повідомляв портал Знай.uа Трамп повернув санкції проти Ірану

Знай.uа писав Іран придумав 7 ядерних "заповідей" для Європи.