Вчені Університету Південної Каліфорнії виявили гігантські скупчення газів на дні океану, які в недалекому майбутньому можуть піднятися до поверхні.

Про це повідомляють ЗМІ.

Вчені відзначають, що їх різке вивільнення в атмосферу може призвести до катастрофічних наслідків. Відомо, що в історії існування планети таке вже траплялось кілька разів, що призводило до закінчення льодовикового періоду, чи настання термічних максимумів.

Дослідники проаналізували давні морські відкладення у східній частині Тихого океану. Там же вони виявили чотириразове підвищення вмісту цинку у вапняних раковинах одноклітинних організмів форамініфер, що вказувало на сплеск геологічної активності близько 17 тисяч років тому. За часом це збігається зі значними викидами вуглецю з океану в атмосферу і закінченням льодовикової епохи.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Відзначається, що ці джерела випускають величезну кількість вуглекислоти і метану в придонний шар океану. Гази накопичуються і включаються до складу гідратів - кристалічних сполук, зважених у воді і опускаються на дно.

Разом з тим варто відзначити, що щорічно ми чуємо про нову дату кінця світу. Про те, як люди ховаються в свої бункери, а хтось можливо вже десятиліття його не покидав. Користувачі соцмереж вже склали список фальшивих дат того самого судного дня від чого стає не менш смішно. Але зовсім нещодавно вчені зробили точне і незворотне відкриття про астероїд-вбивцю, який знищить Сонце, а після винищить і все живе на Землі.

Приблизно раз на 2000 років астероїд-гігант розміром з футбольне поле, що в середньому становить 70 на 108 метрів, завдає удар, викликаючи жахливі і неповоротні руйнування на планеті.

Нещодавно, вчені Національного управління по аеронавтиці і дослідженню космічного простору ( NASA ) змогли змоделювати ситуацію зіткнення астероїда з Землею. Приклад зможе наочно показати, що станеться, якщо один з астероїдів-вбивць нанесе свій удар по " синій кулі ". Так само дослідники твердять про те, що людей чекає пекельна розв'язка від космічної скелі шириною в 500км. Такі розміри астероїда здатні вщент зруйнувати Сонце і запалити повітря навколо планети.

Нагадаємо, знайшли знаменитий авіаносець “Хорнет” часів Другої світової війни.

Як повідомляв "Знай.ua", вчені встановили вік страшної хвороби по кістках стародавньої тварини.

Також "Знай.ua" писав, що новозеландські дайвери натрапили на глибоководне чудовисько.

Жахлива таємниця Чорного моря. Цілком таємно