Шокуючі кадри 12-річної голодуючої дівчинки яскраво продемонстрували, хто найбільше страждає від громадянської війни в Ємені.

Крихка Фатіма Коба (Fatima Qoba) важить 10 кілограм. Довгі голодні роки перетворили нещасну дитину на скелет, пише Daily Mail.

Зараз дівчинка проходить лікування в клініці для страждаючих від недоїдання у Хаджі, на північно-заході Ємену.

Дванадцятирічна Фатіма

За словами лікарів, всі жирові резерви в її тілі вичерпані, залишилися тільки кістки.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Разом з батьком і десятьма родичами Фатіма була змушена покинути свій будинок недалеко від кордону з Саудівською Аравією і жити під деревом.

Сім'я Фатіми рятувалася від бомбардувань з боку саудівської коаліції, яка в 2015 році вторглася в Ємен з метою відновлення міжнародно визнаного уряду президента Ємену Абд-Раббу Мансура Хаді.

"У нас немає грошей на їжу. Все, що у нас є, це подарунки від наших сусідів і родичів", — затверджує старша сестра Фатіми.

Шістдесятирічний глава сімейства безробітний, сидить під деревом цілий день і не рухається.

Медики з двох лікарень не змогли допомогти дівчинці, тому родичі знайшли гроші, щоб перевезти Кобу в ще одну клініку.

Дівчинка проходить новий курс лікування

Шкіра Коби нагадує папір, величезні очі, а худе тіло дівчинки одягнена в легке помаранчеве плаття. Медичний працівник годує її блідою кашею з миски.

За словами лікарів, Фатімі подобится місяць лікування, щоб зміцнити тіло і розум.

Слід зазначити, що тим часом Організація Об'єднаних Націй намагається домогтися припинення вогню та виведення військ з головного єменського порту Ходейда, звідки надходить бóбільша частина імпорту з Ємену.

Нагадаємо, якими харчовими розладами хворіють сучасні діти.

Як повідомляв портал "Знай.uа", підлітки, які сплять менше 6 годин, починають палити, пити і вживати наркотики в два рази частіше за своїх однолітків зі здоровим сном.

Також "Знай.uа" писав, що агресивна поведінка дітей може бути пов'язано з короткими списами певних мозкових хвиль.