В Італії прокинувся вулкан Етна, який розташований на острові Сицилії. Через хмари попелу аеропорт Катанія-Фонтанаросса скасував частину рейсів.

Про це повідомляє прес-служба аеропорту.

"Два сектори повітряного простору аеропорту Катанії закриті. Обмеження - до 4 вильотів щогодини: можливі затримки і незручності навіть на вильотах. З приводу будь-якої інформації щодо окремих рейсів зверніться до авіакомпанії", - йдеться у повідомленні аеропорту.

Хмара вулканічного попелу вивергнулася з вулкану у вівторок, 19 лютого. Даних щодо постраждалих не надходило. Вулкан Етна востаннє 24 грудня викинув хмару попелу, в результаті чого частково закривали повітряний простір.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

У січні минулого аеропорт Катанія-Фонтанаросса також закривався. Це сталося після того, як вулкан Етна почав виверження. А в грудні вулкан прокинувся напередодні Різдва разом із серією землетрусів. Вулкан розташований за 31 милю аеропорту Катанія-Фонтанаросса.

Гора Етна заввишки 3300 метрів є найбільшим діючим вулканом в Європі. Останні виверження сталися навесні 2017 року, а останнє велике виверження було взимку 2008/2009 років.

Нагадаємо, що в минулому році 2000 жителів Індонезії загинули внаслідок виверження вулканів. Сучасні сіонські мудреці переконані, що це тільки початок. Стихійні лиха, які стаються в Тихому океані, в народі прозвали "Кільцем вогню".

Як повідомляв портал "Знай.uа", глобальне потепління вже змінило кліматичні зони, і це тільки початок.

Також "Знай.uа" писав, що Земля вже зараз б'ється в конвульсіях від стихійних лих, економічного хаосу і нестабільної погоди. Частота і кількість вивержень вулканів, цунамі, землетрусів та інших катаклізмів будуть тільки збільшуватися в найближчі тридцять років. Але апокаліпсис може наступити й раніше.