На території Галапагоських островів вдалося знайти гігантську черепаху виду Chelonoidis Phantasticus. Цей вид протягом ста років вважався вимерлим. Інформація про знахідку була опублікована в Twitter міністра охорони навколишнього середовища Еквадору Марсело Маті.

Черепаху знайшли учасники експедиції від Національного парку і організації Galapagos Conservancy на острові Фернандіна. Знайдена черепаха — доросла самка. Останній раз черепаху цього виду вчені зустріли в 1906 році.

Нагадаємо, зараз на Галапагосах мешкає одинадцять видів гігантських черепах. Що ж стосується цих островів, то вони знаходяться у списку об'єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО з 1978 року.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Раніше ми писали, що вчені досліджували стародавні останки безпанцирних черепах і виявили шокуючі дані.

Як виявилося, близько 240 000 000 років тому на території Німеччини у беспанцирного предка сучасної черепахи замість панцира розвинулося щось інше: різновид кісткової пухлини, яка вразила одну із задніх лап нещасної істоти.

Окам'янілу пухлину, описали в журналі JAMA Oncology, передає Урядовий кур'єр.

Наголошується, що залишки беспанцирної черепахи, у якої виявили пухлину (Pappochelys rosinae), вперше показали вченим в 2015 році.

Дослідницька група визначила, що стародавня пухлина - це різновид раку кісток, так звана остеосаркома періостального відділу хребта, яка "виглядає майже так само, як остеосаркома у людей", - говорить співавтор Патрік Асбах, лікар радіолог з Берлінського медичного університету Шаріте.

Відомо, що цей специфічний тип раку кісток вражає в середньому одного з трьох хворих з діагностованим раком кісток.

Нагадаємо, єгиптологам вдалося вивчити і дізнатися багато чого про те, як єгиптяни жили, і як вони вмирали.

Як повідомляв портал "Знай.uа" фахівці діагностували у стародавньої мумії рідкісну пухлина на малогомілкової кістки — довгої тонкої трубчастої кістки гомілки.

"Знай.uа" писав, дослідники з університету Вісконсіна в Мадісоні заявили, що винуватцями такого широкого поширення туберкульозу в світі є стародавні римляни.