У польському уряді повідомили про будівництво каналу через Віслінську косу. Стало відомо, що він буде пов'язувати Балтійське море з Віслінскою затокою. Про це передає "Польське радіо".

Так, канал дасть можливість судам довжиною до 100 метрів обходити територіальні води Росії і заходити одразу в польський порт Ельблонг.

У зв'язку з цим Європейська комісія звернулася до Польщі з вимогою надати детальну інформацію про будівництво каналу. Також польську владу просять терміново провести зустріч.

Лист Європейської комісії з цього питання надійшов у польське Міністерство морської економіки і внутрішнього судноплавства. На думку комісії, Польща почала будувати канал нібито без екологічних дозволів.

Також у листі вказується, що Єврокомісія пропонує переговори на експертному рівні, щоб уникнути звинувачень в політизації. Брюссель зацікавився вирубкою дерев, а також засумнівався в тому, що судноплавний канал не матиме значного впливу на охоронні ділянки Natura 2000.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Крім того, Єврокомісія цікавиться подробицями будівництва штучного острова в Віслінській затоці. Адже для Брюсселя це пріоритетне питання, і вони сумніваються в інвестиції. Роз'яснення з Варшави, надіслані у відповідь в середині січня, не змогли їх переконати.

В Єврокомісії вказали на різні обґрунтування будівництва каналу через Віслінську косу. Спочатку Польща пояснювала це соціально-економічними міркуваннями, а потім - гарантіями державної безпеки.

У свою чергу РФ заявила, що рішення польського уряду побудувати канал - політичне і що воно загрожує екології та економіці регіону. У той же час голова правлячої партії Польщі "Право і справедливість" Ярослав Качинський впевнений, що будівництво каналу покаже, що "часи, коли росіяни диктували полякам, що їм можна робити на польській території, а що ні, закінчилися".

Повідомляється, що проект планується завершити до 2022 року.

Нагадаємо, що ізраїльська військова компанія Aerospace Industries презентувала ролик з безпілотником-камікадзе Mini Harpy, який знищує РЛС на базі С-400.

Як повідомляв портал Знай.ua, в ході виступу на Мюнхенській конференції з безпеки міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф звинуватив Ізраїль у прагненні до війни.

Також портал Знай.ua писав, Путін оголосив про припинення Договору по ракетах середньої і малої дальності, а тепер загрожує Америці дати відповідь, якщо в Європі з'являться американські ракети.